Párizsi krémes golyó recept

Párizsi krémes golyó
Párizsi krémes golyó
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémtől nagyon finom ízű golyókat kapunk, megéri a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

Párizsi krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg kakaópor

Hempergetéshez:

Piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • a formához vaj és liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

párizsi krémes piskótagolyó, desszertgolyó, főzött krémes golyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krém: a cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük. Belekeverjük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük.
  2. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd egészen rövid ideig tartó keveréssel felhabosítjuk robotgéppel. Ez a krém torták, sütemények töltéséhez is nagyon finom.
  3. Piskóta: A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozunk, nehogy összetörjön a hab.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb lánggal 170 fokon, légkeverésesben 155 fokon kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  6. A kihűlt a piskótát szétmorzsoljuk, és kisebb adagokban a krémbe dolgozzuk. Ezután kisebb gombócokat formálunk belőle, és kókuszreszelékben megforgatjuk őket, és hidegre tesszük (tulajdonképpen a piskóta felveszi a krémet, és nagyon finom íze lesz tőle).
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • költség: 1060 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 926
elküldve: 6
receptkönyben: 149
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
291 recept

Hozzászólások (2)

Nyuhnyi
Nyuhnyisze, 2014-09-03 07:05

Szia! Én már kiprobáltam és finom volt nagyon! Köszönöm a receptet ;-)
Üdv ;-)

Monica123
Monica123cs, 2013-02-14 13:01

ezt kiprobalom, mert nagyon finom lehett.... koszonom szepen az otletett, remelem nekem is ilyen szepen sikerul mind a tied..... udv :)

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.