Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajgombóc

Parajgombóc
Parajgombóc
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkora sikere volt, hogy nem is gondoltam volna. Fiaim úgy tömték, mintha ezen múlt volna a zsebpénz.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagymaszósz illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótgombóc, gombócok parajból, spenótos gombócok, parajos gombócok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A parajkrémet kiolvasztjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával és a 2 egész tojással.
  2. Hozzáadjuk a búzadarát.
  3. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan az előzőekhez forgatjuk.
  5. A zsemlemorzsát apránként hozzáadagoljuk, jól összedolgozzuk.  Akkor jó, ha gombócokat tudunk formázni belőle. (Tojás méretétől függően lehet, hogy kevesebb, de az is lehet hogy, több zsemlemorzsa kell bele.)
  6. Pingponglabda méretű gombócokat formálunk a masszából és lobogó, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  7. Még melegen leöntjük az olvasztott vajjal és meghempergetjük az apróra összevágott petrezselyemben.
  8. Hagymaszósszal tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 753
elküldve: 5
receptkönyvben: 537
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci Wed, 2015-03-11 14:11

Sajnos nekem és teljesen szétesett, pedig óriási várakozás volt:((( Hiába tettem még bele zsemlemorzsát és búzadarát is, nekem is, ahogy az előző hozzászóló írta "atomjaira esett szét"..:(((Mi lehetett a baj???

Virágh Bea
Virágh Bea Tue, 2014-07-01 19:19

Ez mekkora ötlet! Nagyon ügyes vagy! Holnap megcsinálom, durvára vágott dióba fogom hempergetni! Kösziiii!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Tue, 2012-09-04 18:37

Eleinte gondolkoztam a fél adagon, de az egész is elfogyott azonnal.

Sajna a vízben atomjaira hullott szét a gombóc, (mi lehetett a baj?) ezért kisütöttem olajban mint egy fasírtgombócot, finom ropogós lett.

A hagymaszószhoz tegnapi húslevest használtam tejszín helyett, ajánlom kipróbálni.
Köszönet a fenséges receptekért! :-)

plysysy
plysysy / plysysy Wed, 2012-03-14 15:57

Nagyon köszönöm a receptet, ízlett a családnak, végre egy kis változatos dekoratív étel.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2011-11-11 12:11

Kedves Kiki!

Hát ez szuper!!!!!! Ma szedtünk a kertbe még a fagyok előtt spenótot, és tegnap kinéztük a receptedet.
Annyira finom, most készült el ebédre! Természetesen a hagymamártásoddal együtt.
Elhiszem, hogy a fiacskáid is tömték, mert mi is :D

Köszi a receptet, biztosan gyakran alkalmazzuk!!

Szép hétvégét Nektek, üdv: Skorpió

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Fri, 2011-11-11 13:19

Kedves Skorpió! Nagyon örülök, hogy ízlett. Kedvet kaptam hozzá, én is megcsinálom a hétvégén. Kellemes Hétvégét! Kiki

zizz
Kácsor Szilvia / zizz Mon, 2010-05-24 11:26

na ezt most kipróbálom :) délután jelentkezem milyen lett :D, merthogy még nem álltam neki főzni :S
Hagymaszószt még keresek... kár hogy azt nem írtad le.

zizz

229
spenót 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
búzadara 2 evőkanál
zsemlemorzsa 8 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
tojásfehérje 3 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 2 ek