r
Nosalty Logó

Paradicsomsaláta burgonya croutonnal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Paradicsomsaláta burgonya croutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 340 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1365 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 66 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 340 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1610.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1162 micro
  • β-karotin
    5329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    2679 micro
Összesen 1365 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1259 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30 percig főzzük, leszűrjük, meghántjuk, hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk.
  2. A babot megtisztítjuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Kevés fővő sós vízben lefedve kb. 15 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk.
  3. Az öntethez 350 g paradicsomot meghántunk, a magokat kiszedjük. A fokhagymát megpucoljuk, majd a paradicsommal együtt botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük az ecetet és 4 ek olajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  4. A megmaradt paradicsomot megmossuk, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és durva kockákra vágjuk.
  5. A paradicsomot, hagymát, zöldbabot és az öntetet összekavarjuk. Legalább 15 percig állni hagyjuk.
  6. A szalonnát egy edényben megpirítjuk, kivesszük. Az edénybe öntjük a maradék olajat, és a burgonya kockákat körbe aranysárgára sütjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd a salátához keverjük.
  7. Az oregánót megmossuk, a leveleket letépkedjük, és a szalonnával együtt a salátára szórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3535
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom és laktató saláta. Zöldbabbal mutatósabb lett volna, de sajnos otthon csak vajbab volt.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?