r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 741 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 741 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4870.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2490 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3058.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1339 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    955 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    3716 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2236 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk (nem főzzük, csak puhítjuk), és levelekre bontjuk. (Ha új káposztából csináljuk, vigyázzunk, mert könnyen szétfő, és akkor nehéz megtölteni.)
  2. A darált húst sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával összedolgozzuk. A fokhagymát belereszeljük, majd a riszt is hozzáadjuk. 2 dl vizet is hozzáadunk a káposzta levéből, majd összedolgozás után pár percig félretesszük, hogy a rizs kicsit megszívja magát.
  3. A paprikákat megmossuk, kivesszük a magházát (csumáját), levágunk a felső részből egy fél centit, hogy egyenes szélét kapjunk, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
  4. A tál alját megvizezzük, a megmaradt káposztát kicsi csíkokban belevágjuk. Majd betöltjük a káposztákat is, és szépen belerendezzük a lábasunkba az apró káposzta tetejére. Felülre kerülnek a töltött paprikák.
  5. Felöntjük a fél liter 100% paradicsomlével és vízzel (én a káposzta levét használtam), majd megszórjuk ízlés szerint sóval/delikáttal, és fedő alatt felfőzzük.
  6. Kb. 0.5-1 óra főzés után rántást készítünk pirospaprika nélkül. 3 ek olajban 1,5 ek lisztet elkeverünk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a maradék paradicsomlével és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a káposztánkat. De vigyázzunk, mert kicsit feljönnek a víz tetejére a töltelékek, így nyomogassuk meg, mennyi is kell, hogy ne legyen túl híg. Majd kb. még 5 percig együtt főzzük, és kész is!
  7. Egy laktató és finom ételt kapunk! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9998
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig mindig savanyú káposztából készítettem a töltött káposztát, de most kedvet kaptam, hogy megpróbálkozzak a paradicsomos változattal is. Mivel a család a paradicsomos húsgombócot is nagyon szereti, reméltem, hogy ez is ízleni fog mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek