r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta Dorcy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Paradicsomos tészta Dorcy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2457 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32035 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 616 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3994 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    783 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1240 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    5203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128140 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 2457 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6226 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a hagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk őket. 3-4 ek olajon megpároljuk.
  2. A paradicsomokat megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk és hozzáöntjük a fokhagymához ésa hagymához (ezt kb 4-5 percig kevergetjük), és a sűrített paradicsomot is.
  3. Hozzáöntjük az 1 liter paradicsomlevet, és 10 percig együtt forraljuk.
  4. Amint felforrt ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Kisebb lángon pár percig még tovább főzzük.
  5. Elzárhatjuk és jöhet a bazsalikom, oregánó, feketebors, ízlés szerint. (Bazsalikomból is és az oregánóbl is kb fél-fél csomaggal szoktam, vagy többel.)
  6. Ez idő alatt elkészítjük apenne tésztát al dente állagúra kifőzzük olajos, sós vízben. (Al dente állagú tészta elkészítése: a vizet feltesszük forrni, amikor már forr, beleöntünk kis olívaolajat és sót. Amikor forr, beletesszük a tésztát, majd amikor újra forrni kezd, elzárjuk, és ZÁRT fedő alatt annyi ideig hagyjuk párolni, ahány elkészítési időt írnak a tészta csomagolásán. Amikor letelt az idő, leszűrjük, és beleöntjük egy nagy tálba.)
  7. Tálaláskor a tésztát összekeverjük a szósszal, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistával szeretem, de biztosan jó lehet parmezánnal is.) Jó étvágyat!:)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4555
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőméknél ettem először ilyet, az anyukája készítette el, nekem egyből az egyik kedvenc tésztám lett! Könnyen és gyorsan elkészíthető, valamint az sem utolsó szempont, hogy igazi olaszos ízvilágot varázsolhatunk az asztalunkra pillanatok alatt! :) Én személy szerint IMÁDOM! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek