r
Nosalty Logó

Paradicsomos szendvics rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Paradicsomos szendvics rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Összesen 228 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    2910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    2910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    498 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Elkészítés

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

  1. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal vagy vajjal.
  2. A kenyérszeleteket megkenjük egyik oldalukon a margarinnal vagy vajjal, és azzal az oldalukkal tesszük lefelé, amelyeket megkentük.
  3. Kirakjuk a tál alját kenyérrel úgy, hogy ne maradjon hely, és megöntözzük egy kis borral vagy vízzel (gyerekeknek vízzel).
  4. A felvágottat kis kockákra vágjuk, és beborítjuk vele a kenyereket, erre jönnek a sajtszeletek szintén faltól-falig :).
  5. Ezután jön a vékonyra felkarikázott paradicsom, amit megszórunk pizzás fűszerkeverékkel.
  6. Ismét kenyér megkenve, leöntözve, felvágott, sajt, paradicsom, fűszer.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt megolvad, és a paradicsom megöregszik :). (Ráncosan összehúzódik a tetején.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4772
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Maradék felhasználására kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alap Lajos Mari receptje a Nők Lapjából, amit kicsit egyszerűsítettem. Évek óta gyártom anélkül, hogy meguntuk volna :D.

Hozzávalók

A mennyiségek a jénai tál nagyságától függnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek