r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Összesen 774 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Összesen 1549 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Összesen 103 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    562 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3345 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    4919 micro
Összesen 774 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6689 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    9838 micro
Összesen 1549 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Elkészítés

Pirított gomba

  1. A tésztát sós, lobogó vízben fogkeményre főzzük.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
  3. Felöntjük a konzerv paradicsommal, és ízlés szerint fűszerezzük, majd készre főzzük.
  4. A bazsalikomot felcsíkozzuk, és miutánmár elzártuk alatta a lángot, összeforraljuk a raguval.
  5. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Vajon megforgatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és rádobjuk a gombát, majd magas hőmérsékleten lepirítjuk(ez a folyamat addig tart, míg az alatta keletkező folyadékot teljes egészében elveszti, és a gombaszeletek mégegy kis színt is kapnak.) Miután ez megtörtént, sózzuk, frissen őrölt petrezselyemzölddel megszórjuk, és tálalásig félretesszük.
  6. A tésztát leszűrjük, és alaposan összeforgatjuk a raguval, majd tálra szedjük, és bőségesen megpakoljuk a pirított gombával és a rukkolával.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 474
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 28357
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos spagetti fokhagymás gombával
A kis gasztronauta 142 recept

Sokkal intenzívebb lesz a gomba íze és jobban átveszi a fokhagyma és a petrezselyemzöld aromáit, ha nem együtt főzzük a mártással, hanem külön lepirítjuk.

Hozzávalók

Pirított gomba

Paradicsomos ragu

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek