r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    5369 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    484 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14552.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    817 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    2100 mg
  • Foszfor
    7430 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1484.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    181 mg

VÍZ

  • Összesen
    7535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    911 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    950 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6125 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1086 micro
  • β-karotin
    14563 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    48323 micro
  • Lut-zea
    5933 micro
Összesen 8879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    466 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Egy lábasban olajon a vékonyan felszeletelt pórét és az áttört fokhagymát pici sóval, fedő alatt pároljuk.
  2. A csirkemellet apró kockákra vágva a hagymákhoz tesszük, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett, ízesítjük, sóval vagy ételízesítővel, borssal. Beletesszük a kicsire felkockázott kaliforniai paprikát, a friss paradicsomot, amit lehéjazunk, és negyedelünk, (harapnivaló nagyságú marad fővés után is), beleöntjük a házi paradicsomlevet (kóstoljuk meg, és ha kell fűszerezzük még), és belevágunk egy fél csokor friss petrezselyemzöldet.
  3. Főzzük kb. 25 percig, és ha a hús puha, beletesszük a negyed szeletekre vágott gombát, beleöntjük a milánói szószt, és összeforraljuk, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vörös Kidney babkonzervet, (levét leöntjük) és összeforraljuk újra, 4-5 percig.
  4. Ezután beletesszük a kicsire tépkedett bazsalikomot, és a finomra vágott petrezselyemzöld másik felét, a mézet, ezzel éppen csak rottyan egyet és kész (szükség szerint sózzuk, borsozzuk).
  5. A csirkemelles szószt melegen tartjuk a tálalásig, kifőzzük a tésztát előírás szerint, lecsurgatjuk, melegen a szósszal összeforgatjuk és tálaljuk (a tészta roppanós legyen, 6-7 perc) friss bazsalikommal és mozzarellával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5618
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Az alapötlet után nagyon jó, hogy lehet variálni az ételt a hozzávalóival, ez egy újabb próbálkozás volt, ami sikerült:-)) Mivel a hozzávalóknak nem kell sokáig főni, de újabb hozzávalónál mindig egy kicsit, mindig egy kicsit, - ezért nem kell félni, hogy a benne lévő zöldségfélék, fűszerek vagy a mell szétfőnek:-)) Nagyon finom bor, és sok reszelt sajt, és mozzarella:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon megszerettük a paradicsomos - kaliforniai paprikás - mézes - szószos tésztát, ezúton nem csak bazsalikomot, hanem petrezselymet, vörösbabot és igen, némi csirkemellet is csempésztem bele. A vendégség nagyon jól sikerült, a tészta beszívta a szószt, és még akkor is maradt szaftos része. Reszelt edámival, trappistával, mozzarellával kitűnő étel volt, a vendégeknek is ízlett.:-))

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek