r
Nosalty Logó

Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5025.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    2649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3375 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3896 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, és kb egy teáskanálnyi citromlevet facsarunk rá. Hagyjuk egy negyed órát.
  2. A paradicsomokat szintén mossuk, majd keresztbe karikákra vágjuk.
  3. A parmezánt lereszeljük.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, picit olajazzuk (én a pumpás olívaolajból spricceltem rá), ráfektetjük a padlizsán karikákat, majd a paradicsomszeletet. Mindenik tetejére teszünk a mozzarella golyóból (mini mozzarellát használtam), a nagyobb szeletre 2 db-ot, rakunk rá egy-egy megmosott bazsalikom levelet.
  5. Megspricceljük olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt. (Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad a mozzarella és a sajt.)
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul és a sajt kezd barnás színt kapni (nálam alsó-felső sütésen 20 percig, majd 5 percig a légkeveréses fokozaton sült).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2361
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Nagy kedvenc nálunk a padlizsán. Már számtalan változatban elkészítettem, ezt a receptet ajánlom mindenkinek, aki vágyik új ízekre, gyorsan elkészíthető és látványos. Aki nem szereti a parmezánt, használhat trappista sajtot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?