Paradicsomos krumpli recept

1 adag
378
kcal
Paradicsomos krumpli
Paradicsomos krumpli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenki nagyon szereti. Aki nem szereti a kolbászt vagy a füstölt ízt, az készítheti kolbász nélkül is. Ha épp nincs itthon kolbász, akkor én olyankor egy kis őrölt borsot és egy pici pirospaprikát is szoktam beletenni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos burgonya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, a krumplit nem túl apró kockákra (kb. 2x2 centisekre) vágjuk. A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba belerakjuk az előzőeket. Ráöntjük a paradicsomlevet és a vizet, feltesszük főni. Sóval, bazsalikommal ízesítjük.
  3. Ha megfőtt, rántást készítünk: az olajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük egy kis vízzel és ráöntjük a paradicsomos krumplira.
  4. Miután összeforrt, adhatunk hozzá egy kis cukrot és egy kis tejet is, ha túl savanyúnak találjuk.
  5. A legvégén belerakjuk a babérlevelet.

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 520
elküldve: 1
receptkönyben: 140
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Daisi7

Mióta szakács: 2010.02.19.
6 recept

Hozzászólások (2)

Brenike8
Brenike8p, 2011-03-18 07:49

Engem sokszor be szoktak csapni a felnőttek és mondjátok meg melyik a helyes:

távító távirányító

egyébként nagyon finom anya is csinálta már

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
379