Paradicsomos krumpli recept

megosztás
0
Paradicsomos krumpli
Paradicsomos krumpli
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenki nagyon szereti. Aki nem szereti a kolbászt vagy a füstölt ízt, az készítheti kolbász nélkül is. Ha épp nincs itthon kolbász, akkor én olyankor egy kis őrölt borsot és egy pici pirospaprikát is szoktam beletenni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos burgonya
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A krumplit, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, a krumplit nem túl apró kockákra (kb. 2x2 centisekre) vágjuk. A kolbászt 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékba belerakjuk az előzőeket. Ráöntjük a paradicsomlevet és a vizet, feltesszük főni. Sóval, bazsalikommal ízesítjük.
  3. Ha megfőtt, rántást készítünk: az olajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük egy kis vízzel és ráöntjük a paradicsomos krumplira.
  4. Miután összeforrt, adhatunk hozzá egy kis cukrot és egy kis tejet is, ha túl savanyúnak találjuk.
  5. A legvégén belerakjuk a babérlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 781
elküldve: 2
receptkönyben: 142
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Daisi7

Mióta szakács: 2010.02.19.
6 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brenike8
Brenike8 p, 2011-03-18 07:49

Engem sokszor be szoktak csapni a felnőttek és mondjátok meg melyik a helyes:

távító távirányító

egyébként nagyon finom anya is csinálta már

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
370