Paradicsomos húsgombóc Iluskától recept

Paradicsomos húsgombóc Iluskától
Paradicsomos húsgombóc Iluskától
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Addig ízesítem, amíg megfelelő nem lesz az íze. Ki cukrosabban, ki sósabban készíti.

A friss paradicsom is említésre méltó, hisz finomabb lesz, mint a boltban vásárolt püré! Akit zavarnak az esetleges paradicsomdarabok, szűrje le. 12 db gombóc lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem a gombóc után egy desszert nagyon finom tud lenni! Válassz tőlem!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Paradicsomos húsgombóc friss paradicsomból, fűszeres húsgombóc, húsgombócok friss paradicsomból készített szószban, paradicsomos húsgombóc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a mosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majorannát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.
  2. Egy laposabb edénybe vizet engedünk (éppen hogy ellepje). Gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé dobjuk.Tűzre tesszük, fél óráig főzzük.
  3. Közben héjától megfosztjuk a paradicsomokat és reszelőn lereszeljük. Hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zellerzölddel, borssal, házi ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük.
  4. 10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígabbnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást. (Rántás: zsírba liszt, kevergetés, pirítás. Teáskanálnyi fűszerpaprika bele, máris kevés vízzel való felengedés, húsgombócot nyakon önteni.)
  5. Összefőzzük és tálalhatjuk. Jó étvágyat!
     
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 44 283
elküldve: 16
receptkönyvben: 217
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
585 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2012-09-30 16:48

szia!!!60 dkg húshoz a 4 db paradicsom elég kevésnek tűnik....de amúgy a fűszerezés tökéletes.....én szoktam kakukkfűvel is csinálni,a paradicsomhoz meg zellerlevelet:))Jó étvágyat!!!

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-10-01 08:11

Nekem nagy paradicsomjaim voltak,ezt elfelejtettem írni. :-)) Neked is jó étvágyat!

HZ1012
HZ1012 Thu, 2012-09-27 19:06

Szerencsére jól veszed a pikírt bejegyzéseket. :) Jó ez a kaja, csak ha valaki minimum hetente egyszer ezt kapta a menzán akkor inkább dobálta mint ette. Egyébként kis adag főtt krumpli körettel volt szokás tálalni. És ha jól van elkészítve és nem kemény a gombóc, akkor igen laktató és olcsó kaja. És gyorsan meg is van. Más szósszal is lehet készíteni, például kaprossal, vagy ha nincs idő a hagyományos töltött káposztánál a töltögetéssel bíbelődni, akkor a káposztás alapba beledobálva a gombócot szintén nagyon jó.

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2012-09-28 11:17

Én is voltam kollégista,és mindig jóízűen ettem,ha ilyen étel volt(örültem,hogy nem sós nudlit tettek elém....)
Ez a gombóc nem lesz kemény,azért is írtam,hogy 'dosztig' jól lehet vele lakni. üdv! :-))

HZ1012
HZ1012 Sat, 2012-09-29 14:29

Ja, a párom úgy hívja, hogy "töltött paprika paprika nélkül". :) A káposztás változatot pár napja csináltam, annyi lett belőle, hogy le kellett fagyasztani. De szerencsére azt is jól bírja. Praktikus kaja, főleg annak aki a hétköznapi dolgokat is megeszi, nemcsak a lazacot és a kaviárt. :)

Sancho
Sancho Mon, 2012-09-24 11:45

Finom lehet. Juhtúrós galuskát ajánlanék köretnek.

695