r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc 5. - tűzálló cserépedényben

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos húsgombóc 5. - tűzálló cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombócokhoz

A mártáshoz

Összesen 673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombócokhoz

A mártáshoz

Összesen 2686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombócokhoz

A mártáshoz

Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    2253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4724.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    9011 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14812 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A gombócokhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A gombócokhoz

  1. Felrakjuk a rizst főni sós, borsos vízben.
  2. A gombóchoz és a mártáshoz való hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
  3. Mikor a hagyma üveges lett, kivesszük az 1/3-ad részét a gombócokhoz. A maradékból a liszttel rántást készítünk, és felengedjük a paradicsomlével. (Szükség esetén vízzel higíthatjuk.)
  4. A mártást jól átforraljuk, és végül sózzuk és cukrozzuk.
  5. Ekkorra a rizs megfő, és kis hűlés után kikeverjuk a darálthússal, illetve a megdinsztelt hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és a masszát jól összekeverjük a 2 tojással.
  6. A tűzálló kerámiaedény aljára vékony réteg mártást teszünk. Erre rakjuk a nedves kézzel megformázott gombócokat. Ha több rétegben fér csak el, akkor a rétegek közé mártást teszünk. A tetejére mártás kerül.
  7. Az edényt tetejével lefedve 45 percre magas hőmérsékletű sütőbe rakjuk. (A kerámia nem bírja a hirtelen hűlést.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15809
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Ajánló

A családom nem rajong a töltött paprikáért, de nagyon jó ízt ad neki, ha egy-két gombócot paprikába töltök.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több paradicsomos húsgombócrecepttel voltak fenntartásaim. Ha vízben kell főzni, könnyen szétesik, a mártásban való főzésnél pedig félő hogy leég, kavarni pedig... Amikor megkaptam az első tűzálló cseréplábasomat, rájöttem, hogy erre is kitűnően alkalmas!

Hozzávalók

A gombócokhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek