Paradicsomos húsgombóc 4. recept

1 adag
1413
kcal
Paradicsomos húsgombóc 4.
Paradicsomos húsgombóc 4.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a paradicsomos ételeket. Nagy kedvenc a töltött paprika, de télen sem kell lemondani róla. A töltelék nem paprikába kerül, hanem gombócok lesznek belőle. Így kerül télen a tányérunkra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Házilag főzött paradicsom hiányában konzervsűrítménnyel is nagyon jól elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsommártással
Szólj hozzá!

elkészítés

Mártás elkészítése:

  1. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, és rászórjuk a pirospaprikát.
  2. Házilag főzött paradicsommal felöntjük, és csomómentesre keverjük.
  3. Ízesítjük sóval, majorannával, és egy kis fej tisztított vöröshagymát teszünk bele.

Amíg felforr, elkészítjük a tölteléket:

  1. A rizst kevés olajon hevítjük, és a megszokott vízmennyiség felével feleresztjük.
  2. Ha felforrt, sóval ízesítjük, és lezárjuk alatta a tüzet. 10-15 percig hagyjuk, hadd dagadjon.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A vöröshagymát finomra vágjuk, és ledinszteljük a fokhagymával együtt.
  5. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a rizst, és a hagymával jól összedolgozzuk.
  6. Ha felforrt a paradicsom, vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formálunk, és megfőzzük a paradicsommártásban.
  7. Lassan forraljuk, és közben óvatosan megkevergetjük. (Hőtárolós aljú edényben készítve, felforrás után lezárjuk, és fedő alatt pihentetjük 1 óa hosszat.)
  8. Ha szükséges, utána sózzuk, aki édesebben szereti, kevés cukrot is tehet bele.

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 293
elküldve: 4
receptkönyben: 310
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (8)

Lepényleső
Lepénylesőv, 2012-01-22 15:41

Köszönöm, végre megtaláltam a legjobb ízt és mártássűrűséget :) Nagyon kritikus vagyok az olyan ételekkel, amelyeket anyum tökélyre fejlesztett, és ritkán állok neki, mert legtöbbször csalódás. Ez tuti volt!

Tmea
Tmeaszo, 2011-05-28 19:45

Szia Marika!
Ma megcsináltam, nagyon fincsi lett! Gondoltam nagyjából, hogy így kell csinálni, töltött paprikát már főztem többször, de azért megnéztem nálad, hogy tényleg így kell -e. Olyan vagy nekem, mint valami nagynéni, akit fel lehet hívni telefonon, ha valamit nem tudok, hogy kell főzni-sütni, mert mindig biztos lehetek benne, hogy amit te mondasz, az tuti. :-)))
Sok puszi
Tímea

maria_0725
maria_0725v, 2011-05-29 13:11

Kedves Tímea!
Nagyon kedves vagy, ha tudok szívesen segítek bármiben.Sok puszi és szép napot! Marika

mézecske74
mézecske74h, 2011-01-31 12:46

Kedves Mária! én nem szoktam megdinsztelni elötte a rizst,mert akkor szét fől a szószban .Bocsánat hogy bele szóltam ,ez csak az én észrevétem .üdv mézecske 74!

maria_0725
maria_0725h, 2011-01-31 20:11

Szia Mézecske!
Én is csak félig készítem el, de csináltam már teljesen nyers rizzsel is.Így kicsit hamarabb készül el.
Puszi Marika

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-01-22 11:52

nagyon jó a recept, ezt szokjuk mi is, ha elfogy az el rakott, lehet kicsumázott paprikát paradicsomlében is el tenni télire, nagyon finom...

Vikike96
Vikike96h, 2010-03-15 18:50

Mi télen úgy oldjuk meg a töltött paprikát,hogy még nyáron valamennyi paprikát ,,kibelezünk''úgy mint ha töltött paprikát csinálnánk és úgy be a mélyhűtőbe. Igy egész évben élvezhető ez a remek étel.
Szép napot :-)

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin, csodálatos és illatos sütemények. Így kezdődik nálunk az új tanév. Citromot teszünk mindenbe!
1413