Paradicsomos húsgombóc 4. recept

Kalória?
Paradicsomos húsgombóc 4.
Paradicsomos húsgombóc 4.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a paradicsomos ételeket. Nagy kedvenc a töltött paprika, de télen sem kell lemondani róla. A töltelék nem paprikába kerül, hanem gombócok lesznek belőle. Így kerül télen a tányérunkra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Házilag főzött paradicsom hiányában konzervsűrítménnyel is nagyon jól elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsommártással
Szólj hozzá!

elkészítés

Mártás elkészítése:

  1. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, és rászórjuk a pirospaprikát.
  2. Házilag főzött paradicsommal felöntjük, és csomómentesre keverjük.
  3. Ízesítjük sóval, majorannával, és egy kis fej tisztított vöröshagymát teszünk bele.

Amíg felforr, elkészítjük a tölteléket:

  1. A rizst kevés olajon hevítjük, és a megszokott vízmennyiség felével feleresztjük.
  2. Ha felforrt, sóval ízesítjük, és lezárjuk alatta a tüzet. 10-15 percig hagyjuk, hadd dagadjon.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A vöröshagymát finomra vágjuk, és ledinszteljük a fokhagymával együtt.
  5. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a rizst, és a hagymával jól összedolgozzuk.
  6. Ha felforrt a paradicsom, vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formálunk, és megfőzzük a paradicsommártásban.
  7. Lassan forraljuk, és közben óvatosan megkevergetjük. (Hőtárolós aljú edényben készítve, felforrás után lezárjuk, és fedő alatt pihentetjük 1 óa hosszat.)
  8. Ha szükséges, utána sózzuk, aki édesebben szereti, kevés cukrot is tehet bele.

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 539
elküldve: 8
receptkönyben: 330
elkészítve: 20/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (8)

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső v, 2012-01-22 15:41

Köszönöm, végre megtaláltam a legjobb ízt és mártássűrűséget :) Nagyon kritikus vagyok az olyan ételekkel, amelyeket anyum tökélyre fejlesztett, és ritkán állok neki, mert legtöbbször csalódás. Ez tuti volt!

Tmea
Tmea / Tmea szo, 2011-05-28 19:45

Szia Marika!
Ma megcsináltam, nagyon fincsi lett! Gondoltam nagyjából, hogy így kell csinálni, töltött paprikát már főztem többször, de azért megnéztem nálad, hogy tényleg így kell -e. Olyan vagy nekem, mint valami nagynéni, akit fel lehet hívni telefonon, ha valamit nem tudok, hogy kell főzni-sütni, mert mindig biztos lehetek benne, hogy amit te mondasz, az tuti. :-)))
Sok puszi
Tímea

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 h, 2011-01-31 12:46

Kedves Mária! én nem szoktam megdinsztelni elötte a rizst,mert akkor szét fől a szószban .Bocsánat hogy bele szóltam ,ez csak az én észrevétem .üdv mézecske 74!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 h, 2011-01-31 20:11

Szia Mézecske!
Én is csak félig készítem el, de csináltam már teljesen nyers rizzsel is.Így kicsit hamarabb készül el.
Puszi Marika

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo szo, 2011-01-22 11:52

nagyon jó a recept, ezt szokjuk mi is, ha elfogy az el rakott, lehet kicsumázott paprikát paradicsomlében is el tenni télire, nagyon finom...

Vikike96
Vikike96 h, 2010-03-15 18:50

Mi télen úgy oldjuk meg a töltött paprikát,hogy még nyáron valamennyi paprikát ,,kibelezünk''úgy mint ha töltött paprikát csinálnánk és úgy be a mélyhűtőbe. Igy egész évben élvezhető ez a remek étel.
Szép napot :-)

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
644