Paradicsomos húsgombóc 4. recept

Paradicsomos húsgombóc 4.
Paradicsomos húsgombóc 4.
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a paradicsomos ételeket. Nagy kedvenc a töltött paprika, de télen sem kell lemondani róla. A töltelék nem paprikába kerül, hanem gombócok lesznek belőle. Így kerül télen a tányérunkra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Házilag főzött paradicsom hiányában konzervsűrítménnyel is nagyon jól elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsommártással
Szólj hozzá!

elkészítés

Mártás elkészítése:

  1. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, és rászórjuk a pirospaprikát.
  2. Házilag főzött paradicsommal felöntjük, és csomómentesre keverjük.
  3. Ízesítjük sóval, majorannával, és egy kis fej tisztított vöröshagymát teszünk bele.

Amíg felforr, elkészítjük a tölteléket:

  1. A rizst kevés olajon hevítjük, és a megszokott vízmennyiség felével feleresztjük.
  2. Ha felforrt, sóval ízesítjük, és lezárjuk alatta a tüzet. 10-15 percig hagyjuk, hadd dagadjon.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A vöröshagymát finomra vágjuk, és ledinszteljük a fokhagymával együtt.
  5. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a rizst, és a hagymával jól összedolgozzuk.
  6. Ha felforrt a paradicsom, vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formálunk, és megfőzzük a paradicsommártásban.
  7. Lassan forraljuk, és közben óvatosan megkevergetjük. (Hőtárolós aljú edényben készítve, felforrás után lezárjuk, és fedő alatt pihentetjük 1 óa hosszat.)
  8. Ha szükséges, utána sózzuk, aki édesebben szereti, kevés cukrot is tehet bele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 502
elküldve: 8
receptkönyvben: 339
elkészítve: 23/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső v, 2012-01-22 14:41

Köszönöm, végre megtaláltam a legjobb ízt és mártássűrűséget :) Nagyon kritikus vagyok az olyan ételekkel, amelyeket anyum tökélyre fejlesztett, és ritkán állok neki, mert legtöbbször csalódás. Ez tuti volt!

Tmea
Tmea / Tmea szo, 2011-05-28 18:45

Szia Marika!
Ma megcsináltam, nagyon fincsi lett! Gondoltam nagyjából, hogy így kell csinálni, töltött paprikát már főztem többször, de azért megnéztem nálad, hogy tényleg így kell -e. Olyan vagy nekem, mint valami nagynéni, akit fel lehet hívni telefonon, ha valamit nem tudok, hogy kell főzni-sütni, mert mindig biztos lehetek benne, hogy amit te mondasz, az tuti. :-)))
Sok puszi
Tímea

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 h, 2011-01-31 11:46

Kedves Mária! én nem szoktam megdinsztelni elötte a rizst,mert akkor szét fől a szószban .Bocsánat hogy bele szóltam ,ez csak az én észrevétem .üdv mézecske 74!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 h, 2011-01-31 19:11

Szia Mézecske!
Én is csak félig készítem el, de csináltam már teljesen nyers rizzsel is.Így kicsit hamarabb készül el.
Puszi Marika

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo szo, 2011-01-22 10:52

nagyon jó a recept, ezt szokjuk mi is, ha elfogy az el rakott, lehet kicsumázott paprikát paradicsomlében is el tenni télire, nagyon finom...

Vikike96
Vikike96 h, 2010-03-15 17:50

Mi télen úgy oldjuk meg a töltött paprikát,hogy még nyáron valamennyi paprikát ,,kibelezünk''úgy mint ha töltött paprikát csinálnánk és úgy be a mélyhűtőbe. Igy egész évben élvezhető ez a remek étel.
Szép napot :-)

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
641