Paradicsomos húsgombóc 4. recept

Paradicsomos húsgombóc 4.
Paradicsomos húsgombóc 4.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a paradicsomos ételeket. Nagy kedvenc a töltött paprika, de télen sem kell lemondani róla. A töltelék nem paprikába kerül, hanem gombócok lesznek belőle. Így kerül télen a tányérunkra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Házilag főzött paradicsom hiányában konzervsűrítménnyel is nagyon jól elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsommártással

elkészítés

Mártás elkészítése:

  1. Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, és rászórjuk a pirospaprikát.
  2. Házilag főzött paradicsommal felöntjük, és csomómentesre keverjük.
  3. Ízesítjük sóval, majorannával, és egy kis fej tisztított vöröshagymát teszünk bele.

Amíg felforr, elkészítjük a tölteléket:

  1. A rizst kevés olajon hevítjük, és a megszokott vízmennyiség felével feleresztjük.
  2. Ha felforrt, sóval ízesítjük, és lezárjuk alatta a tüzet. 10-15 percig hagyjuk, hadd dagadjon.
  3. A darált húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A vöröshagymát finomra vágjuk, és ledinszteljük a fokhagymával együtt.
  5. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a rizst, és a hagymával jól összedolgozzuk.
  6. Ha felforrt a paradicsom, vizes kézzel nem túl nagy gombócokat formálunk, és megfőzzük a paradicsommártásban.
  7. Lassan forraljuk, és közben óvatosan megkevergetjük. (Hőtárolós aljú edényben készítve, felforrás után lezárjuk, és fedő alatt pihentetjük 1 óa hosszat.)
  8. Ha szükséges, utána sózzuk, aki édesebben szereti, kevés cukrot is tehet bele.

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 140
elküldve: 3
receptkönyben: 296
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (8)

Lepényleső
Lepénylesőv, 2012-01-22 15:41

Köszönöm, végre megtaláltam a legjobb ízt és mártássűrűséget :) Nagyon kritikus vagyok az olyan ételekkel, amelyeket anyum tökélyre fejlesztett, és ritkán állok neki, mert legtöbbször csalódás. Ez tuti volt!

Tmea
Tmeaszo, 2011-05-28 19:45

Szia Marika!
Ma megcsináltam, nagyon fincsi lett! Gondoltam nagyjából, hogy így kell csinálni, töltött paprikát már főztem többször, de azért megnéztem nálad, hogy tényleg így kell -e. Olyan vagy nekem, mint valami nagynéni, akit fel lehet hívni telefonon, ha valamit nem tudok, hogy kell főzni-sütni, mert mindig biztos lehetek benne, hogy amit te mondasz, az tuti. :-)))
Sok puszi
Tímea

maria_0725
maria_0725v, 2011-05-29 13:11

Kedves Tímea!
Nagyon kedves vagy, ha tudok szívesen segítek bármiben.Sok puszi és szép napot! Marika

mézecske74
mézecske74h, 2011-01-31 12:46

Kedves Mária! én nem szoktam megdinsztelni elötte a rizst,mert akkor szét fől a szószban .Bocsánat hogy bele szóltam ,ez csak az én észrevétem .üdv mézecske 74!

maria_0725
maria_0725h, 2011-01-31 20:11

Szia Mézecske!
Én is csak félig készítem el, de csináltam már teljesen nyers rizzsel is.Így kicsit hamarabb készül el.
Puszi Marika

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-01-22 11:52

nagyon jó a recept, ezt szokjuk mi is, ha elfogy az el rakott, lehet kicsumázott paprikát paradicsomlében is el tenni télire, nagyon finom...

Vikike96
Vikike96h, 2010-03-15 18:50

Mi télen úgy oldjuk meg a töltött paprikát,hogy még nyáron valamennyi paprikát ,,kibelezünk''úgy mint ha töltött paprikát csinálnánk és úgy be a mélyhűtőbe. Igy egész évben élvezhető ez a remek étel.
Szép napot :-)

Legfrissebb cikkek

Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Húsmentes hétfő – éljen a spárga!
Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérba, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
1413