r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás sült karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiss Móni
Paradicsomos-fokhagymás sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1200 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk és a széleit bevagdossuk, illetve a közepébe két lyukat vágunk. Majd besózzuk.
  2. A fokhagymákat megpucoljuk és megmossuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd hármat belőle félreteszünk. 2 paradicsomot kettévágunk és kiszedjük egy tálba a levét, majd hozzáöntünk a fűszerkeverékből és összekeverjük.
  4. Ebbe beletesszük a húsokat és jól szétkenjük rajtuk.
  5. Egy tepsibe aljára olajat teszünk, de nem kell sok. Fogjuk a hússzeleteket, és mindegyik lyukba, amit csináltunk, belerakunk 1-1 fokhagymát, majd belehelyezzük a tepsibe. A maradék paradicsomokat karikákra vágjuk, és az oldalainál elhelyezzük.
  6. Fóliával letakarva puhítjuk 30 percig, majd levéve a fóliát 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17944
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Próbáltam kitalálni valami finomat, hát ez lett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek