r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Paradicsomos-fokhagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 2743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10710 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 458 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6174 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    3811 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    64263 micro
  • Lut-zea
    3304 micro
Összesen 2743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6185 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A tej-víz keverékét meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk habosra.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük a tészta hozzávalóit, dagasztó-kelesztő programra állítjuk, hagyjuk, hogy dolgozzon helyettünk. 1 perccel a dagasztás vége előtt adjuk hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot, bazsalikomot és fokhagyma szeleteket (nem úgy, mint én, a felénél).
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, feltekerjük, a végeit összenyomjuk, nyolcas formát hajtva belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarva fél órát kelesztjük.
  4. A megkelt tészta tetejét megkenjük a tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen. 30 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1645
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-fokhagymás kenyér
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet "Mennyei manna" blogon találtam, azonnal megtetszett. Ugyan kifelejtettem belőle a sajtot. Így is illatos, pikánsan finom kenyerünk lett.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek