r
Nosalty Logó

Paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 558 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2232 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 558 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4739.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 2232 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1697 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 tk cukorral és kevés langyos vízzel felfuttajuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a többi vizet,az olajat, ésrugalmas, fényes, közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  3. Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra), majd kettévágjuk.
  4. Mindkét tésztát egyenként ujjnyivastag, kb. 15x30cm-estéglalappálapogatjuk-nyújtjuk (kisséolajozott ujakkal).
  5. A tészta tetejét megkenjük kevés olajjal, megszórjuk aparadicsommal, az összetépkedett bazsalikommal,éshosszában feltekerjük. A tekerék végét (hosszanti irányban) szorosan összecsípkedjük, lezárjuk.
  6. A kapott két kb. 30 cm hosszú rudat egyik végükön összecsípjük, majd a rudakat szorosan egymás köré csavarjuk-tekerjük.
  7. A másik véget is szorosan összecsípjük, és a végeketa tekervényalá hajtjuk.
  8. Sütõpapírral bélelt sütõlapon kelesztjük még 30 percet, amíg előmelegítjük a sütőt - kis vizes edénnyel az aljában.
  9. Vízzel megspricceljük a megkelt tésztát, és 30 percig220 fokon sütjük, utána 200 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.
  10. Sütés után rögtön lespricceljük megint egy kis vízzel, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5821
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Receptkategóriák

Ez az "ezeréves" kenyér alap-receptemnek egyik variációja. Mióta van kenyérsütõm (kb. 15 éve), azóta változtatom a liszteket, magokat, a kenyér formáját. Sokszor terveztem, de nem hiszem, hogy valaha is kétszer ugyanolyan kenyeret sütöttem volna. Azért egyre inkább a teljes kiőrlésű és rozsliszttel készülteket szeretem jobban. Ez itt egy majdnem-fehér, ropogós, aszalt-paradicsomos-zöldfűszeres kis ízesség.:) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek