r
Nosalty Logó

Paradicsomos bab navajo kenyérrel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos bab navajo kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kenyérhez

A raguhoz

Összesen 1460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kenyérhez

A raguhoz

Összesen 5840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kenyérhez

A raguhoz

Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2856.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11425.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2451 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    1943 mg
  • Foszfor
    3674 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1038.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    165 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3748 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2068 micro
Összesen 5840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A raguhoz

Elkészítés

A kenyérhez

  1. A kenyér készítése:
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, sütőport (és fűszernövényeket).
  3. Csináljunk mélyedést a közepén, majd ebbe öntsük bele az olívaolajat a 150 ml meleg vízzel.
  4. Ha száraznak találjuk a tésztát, öntsünk még hozzá annyi vizet, amitől gyúrhatóvá válik.
  5. Addig gyúrjuk, amíg a tésztából egy szép "labdát" nem kapunk.
  6. Lisztezett felületen gyúrjuk még 5-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd egy tálban lefedve hagyjuk pihenni kb. 30 percig.
  7. A tésztát osszuk 10 egyenlő méretű golyóra enyhén olajos kézzel, és lapítsuk ki őket.
  8. Lisztezzük be egy kicsit, és addig pofozgassuk a tésztát, amíg kb. 1 cm vastag, nagyjából kör alakú nem lesz.
  9. Grillsütőn vagy teflon serpenyőben közepes lángon süssük mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
  10. Tálalásig konyharuhával bélelt edényben tartsuk melegen.
  11. A ragu készítése:
  12. Kockázzuk fel a hagymát, majd kevés olajon pároljuk üvegesre.
  13. Ha ez kész, adjuk hozzá a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd az egészet öntsük fel kevés vízzel, és addig pároljuk fedő alatt, míg nagyjából meg nem puhulnak.
  14. Ezután adjuk hozzá a darált paprikát, az őrölt paprikát, és 1-2 percig hagyjuk így főni.
  15. Beleöntjük a babot, a kukoricát, megkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és chilivel.
  16. Főzzük további 5-10 percig.
  17. Díszítésként kevés sajtot reszelhetünk rá, és melegen, a kenyérrel együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10418
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Receptkategóriák

Tegnap ebédre nem készült semmi húsmentes, így magamról kellett gondoskodnom. A kenyér receptjét pont tegnap reggel láttam a "Jamie Amerikába" c. műsorban, ez az indiai naan kenyér és a mexikói tortilla átmenete.  Mivel nem emlékeztem pontosan a receptre, sütőpor nélkül csináltam, de úgy is nagyon finom volt. Most viszont megkerestem a receptet Jamie oldalán, úgyhogy ez már az "oridzsinál", garantáltan működőképes változat - bár a kukoricaliszt már az én újításom volt, nyugodtan lehet csak fehérliszttel készíteni.  A babos cucc viszont az én fejemből pattant ki. Beleraktam mindent, amitől úgy gondoltam, valami mexikói feelinget kaphat, és bejött. Igaz, hogy csak magamnak készítettem, de a többiek is addig kóstolgatták, amíg el nem fogyott.

Hozzávalók

A kenyérhez

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?