r
Nosalty Logó

Paradicsomleves csipetkével Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Paradicsomleves csipetkével Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 246 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 737 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    398 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    19176 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 246 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 737 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4236 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a lisztből kiveszünk egy szűk evőkanálnyit.
  2. A lisztet átkeverjük a forró olajon, majd egy rövid időre levesszük a tűzről. Úgy tesszük bele a pirospaprikát, hogy ne legyen égett íze. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és felöntjük vízzel. Sózzuk, cukrozzuk, beledobjuk a zellert.
  3. Amíg forrásnak indul a leves, elkészítjük a csipetkét. Szétválasztjuk a tojást, majd a sárgájához annyi lisztet teszünk, hogy kemény tésztát kapjunk.
  4. A forrásban lévő levesbe csipkedjük a tésztát, és jól összeforraljuk.
  5. A kész leveshez külön kínáljuk a reszelt sajtot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9281
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomleves csipetkével Lizinka konyhájából
Lizinka_ 589 recept

Augusztusban a Magas Tátrában nyaraltunk. A panzióban, ahol megszálltunk, mindig meleg vacsora várt bennünket. Vendéglátónk egy fantasztikus háziasszony volt. Jobbnál jobb falatokat főzött. Felcsillant a szemünk, amikor az egyik alkalommal paradicsomlevest tett az asztalra, nokedlival és sajttal. Még mi nem ettük így, mert én pirított zsemlekockával készítem. Be kell, hogy valljam, a nokedlis változat sokkal jobb! Itthon viszont én csipetkét tettem bele. Most biztosan ilyenképp esszük a paradicsomlevest egy darabig!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?