Paradicsomleves ahogy ankuska készíti recept

Paradicsomleves ahogy ankuska készíti
Paradicsomleves ahogy ankuska készíti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomleves, ennél egyszerűbb nincs szerintem.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 dkg paradicsom sűritmény
  • 250 dkg tészta (ez lehet bármilyen, amit veszel, a lényeg: kicsi fajtájú legyen) 
  • 12 ek olaj 
  • 8 ek liszt 
  • 2 ek cukor 
  • csipet só 
  • 1 ek ételízesítő
  • tetszés szerinti víz

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztás paradicsomleves, egyszerű leves sűrített paradicsomból, paradicsomos leves

elkészítés

  1. Az olajat felforrosítjuk,  hozzáadjuk a lisztet, zsemlebarnára pirítjuk. Csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét.
  3. Intenzíven keverjük, közben lassan felöntjük vízzel. Csak annyira, hogy szép maradjon a színe és íze.
  4. Hagyjuk, hogy bugyogjon, aztán belefőzzük a tésztát (de lehet külön is főzni).
  5. És ízlésesen tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 310
elküldve: 0
receptkönyben: 23
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ankuska

Mióta szakács: 2012.03.16.
14 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.