Paradicsomleves ahogy ankuska készíti recept

Paradicsomleves ahogy ankuska készíti
Paradicsomleves ahogy ankuska készíti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomleves, ennél egyszerűbb nincs szerintem.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 dkg paradicsom sűritmény
  • 250 dkg tészta (ez lehet bármilyen, amit veszel, a lényeg: kicsi fajtájú legyen) 
  • 12 ek olaj 
  • 8 ek liszt 
  • 2 ek cukor 
  • csipet só 
  • 1 ek ételízesítő
  • tetszés szerinti víz

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztás paradicsomleves, egyszerű leves sűrített paradicsomból, paradicsomos leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felforrosítjuk,  hozzáadjuk a lisztet, zsemlebarnára pirítjuk. Csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét.
  3. Intenzíven keverjük, közben lassan felöntjük vízzel. Csak annyira, hogy szép maradjon a színe és íze.
  4. Hagyjuk, hogy bugyogjon, aztán belefőzzük a tésztát (de lehet külön is főzni).
  5. És ízlésesen tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 626
elküldve: 0
receptkönyben: 24
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ankuska

Mióta szakács: 2012.03.16.
14 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.