r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli Mártitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Paprikás krumpli Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5454.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    3726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1353 micro
  • β-karotin
    3570 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 2280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra felkockázzuk (a paprikát is). A hagymát szintén. A mangalica szalonnát felszeleteljük vékonyan, és szintén kockázzuk.
  2. A felforrósított szalonnát lassútűzön kiolvasztjuk, és hozzáöntjük a hagymát a zöldséggel együtt. Gyorsan összekeverjük, hogy ne kapjon oda, és alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés közben, fedőnélkül karamellizáljuk az egészet, vigyázva arra, hogy itt se pörkölődjön, csak mezszínűre párolódjon. Amikor ez megtörtént, öntsük fel ca. fél liter vízzel, szórjuk meg ízlés szerinti pirospaprikával, adjunk hozzáegy tk csemege paprikakrémet, picit sózzuk (vigyázat, a kolbász és a karaj sósak), fedjük be, és legalább fél órán keresztül főzzük.
  3. A csontot lefejtjük a füstölt karajról, és a húsos részt kockára vágjuk. Megtisztítjuk a krumplit, hajóformájúra felvágjuk, leöblítjük.Amikor már szépen összeértek az alapléízei, és megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karaj csontját-húsát,a krumplit, a félbevágott paradicsomotés a felkarikázott kolbászt. Közepes lángon készre főzzük. Csípős hegyes- avagy cseresznyepaprikátkínálunk hozzá. Jóétvágyat!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14908
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

Tudom:  "ahány ház, annyi szokás" - a tradicionális ételek elkészítési módja igen színpompás, tarka. Személy szerint engem nagyon érdekel a különböző változatok megismerése. A fent leírt zöldséges-hagymás, finoman karamellizált alapot egyik barátunktól vettük át. Gulyáshoz, pörkölthöz és a paprikás krumplihoz nagyon finom, friss, ízes alapanyag. Lévén a krumpli nagyon gyorsan megfő, ez esetben párolom csak a krumpli zaftját kb. fél órán keresztül előre, és a krumplit magát is inkább lassú tűzön főzzük, így az ízek remekül összeérnek. A lé olyan finom, hogy mi ezt az inkább "hosszú leves" változatot szeretjük, mert ha a krumplit kicsit megnyomjuk étkezés közben, akkor van mit felszívnia, és nem lesz "nyögvenyelős".:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás krumpli Mártitól
Marti48 317 recept

Szeretjük, megfőztem, megettük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek