r
Nosalty Logó

Paprikás csirke 9.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paprikás csirke 9.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5085.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2887 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3368 micro
Összesen 3477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztavizet. A megtisztított hagymát szeletekre vágjuk, magasabb falu lábasban kevés olajon vagy zsíron elkezdjük párolni, sózzuk, borsozzuk.
  2. Amint kicsit megfonnyadt, levesszük a tűzről, fűszerpaprikát adunk hozzá, belerakjuk a húsokat, a zöldpaprikát, a paradicsomot (a töltött paradicsom kivájt belsejét), a fokhagymát áttörjük, belerakjuk, és felöntjük vízzel vagy alaplével szükség szerint.
  3. Utána fűszerezünk, aki szereti, egy kis darált csípős paprikát is adhat hozzá, de akkor csínján kell bánni a sóval.
  4. A húst puhulásig főzzük. A tejszínből tejfölből és egy kis lisztből habarást készítünk.
  5. A megfőtt húsokat kiszedjük, a pörköltszaftba beleöntjük a habarást, és kiforraljuk.
  6. A kiforrt paprikás alapot sűrű szitán átszűrjük, egyet forralunk rajta, közben a tésztát is kifőzzük, és már tálalható is. Én a képeken látott módon tálaltam, de ezt is mindenki a saját egyéni elképzelése szerint. Minél többféle annál jobb :).
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 48630
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük ezt a finom ételt:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk