r
Nosalty Logó

Paprikakrémleves dióval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Paprikakrémleves dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    736 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9255 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1016 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, rászórjuk a paprikát és a hagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, körülbelül 15-20 percig főzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a botmixerrel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A diót durvára vágjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rozmaring ágacskákat, 1-2 percig sütjük, kivesszük. A diót a rozmaringos olajba tesszük és megpirítjuk.
  5. A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel, megszórjuk a dióval és rozmaringgal, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1642
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, selymes–krémes leves. Ízlés szerint ízesíthetjük chili paprikával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek