r
Nosalty Logó

A pápa krémese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
A pápa krémese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 5652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2969 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.9 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2373 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 5652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt. Egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva, legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Az idő leteltével két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán kb. két 34x24 cm-es lappá nyújtjuk. Lisztezett sütőlemezre tesszük, ahol villával megszurkáljuk, és aranysárgára, esetleg kissé barnábbra sütjük. A lapokat egy tálcával lenyomtatjuk.
  3. Az egyik lapot, amit a tetejének szántunk, éles késsel tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk.

krémhez

  1. 3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a keményítőt.
  2. Egy nagyobb lábasban felforraljuk a 7 dl tejet a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ebbe öntjük a tojásos-lisztes tejet. Folytonos keverés közben besűrítjük. A forró krémet félretesszük hűlni.
  3. A fél csomag zselatint feloldjuk a vízben, és felforraljuk. Amikor gyönyörűen kitisztult és már nem habos, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. A langyos, tojásos krémbe először belekeverjük a tojáslikőrt, majd a szintén langyos zselatint. Amikor látjuk, hogy kezd szilárdulni, egyenletesen a tortalapra kenjük. A tetejét kirakjuk a felvágott négyzetekkel. A kész krémest 4-5 órára hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. Tálalás előtt négyzetekre vágjuk, gazdagon meghintjük porcukorral, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5630
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pápa krémese
Lizinka_ 591 recept

Nemrég Lengyelországban jártunk. Wadowicében alkalmunk volt megkóstolni II. János Pál pápa kedvenc süteményét, a különleges tojáslikőrös krémest, ahogy ők nevezik "kremówka papieska". Az idegenvezető lediktálta a receptjét, most megosztom veletek. Ez nem olyan, mint amit mi megszoktunk. Vastagabb a tésztája, és a krém egy kicsit teltebb, édesebb.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!