r
Nosalty Logó

Panna cotta szilvaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Panna cotta szilvaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szilvaöntethez

A panna cottához

Összesen 434 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szilvaöntethez

A panna cottához

Összesen 2610 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szilvaöntethez

A panna cottához

Összesen 183 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 434 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 2610 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A szilvaöntethez

A panna cottához

Elkészítés

A szilvaöntethez

  1. Szilvaöntet: megmossuk, kimagozzuk a szilvát, és apró kockákra daraboljuk. Víz nélkül, alacsony lángon feltesszük főni a többi hozzávalóval (a citrom levét csak a legvégén facsarjuk bele). Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük (nem rakunk bele semmiféle sűrítőanyagot, mert a citrom magas pektintartalma jól zselésít).
  2. Panna cotta: ha egy napon belül elfogyasztjuk, akkor nem szükséges felforralni a tejszínt, de felhasználás előtt a tejszínt mindig jól hűtsük le (akár 20 percre mélyhűtőbe is tehetjük). A zselatint a tejben feltesszük melegíteni (nem forralni!), a zselatinnak szépen fel kell oldódnia, a tej ekkor krémes állagú (természetesen ragacsos). Közben a tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, a Bourbon vaníliás cukorral, és a nem forró, zselatinos tejet lassan belecsorgatjuk, és felverjük a tejszínnel.
  3. A panna cottát hideg vízzel átöblített formákba öntjük, és hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órát, de még jobb egész éjszakára hűtőben tartani, amíg lágy, rezgős állagú lesz.
  4. Tálalása (ősz lévén) szilvaöntettel, hidegen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2936
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panna cotta szilvaöntettel
Pancsika 101 recept

Szintén Olaszországban tanultam, ahol a legkisebb falvakban és a nagyvárosok sokcsillagos hoteljeiben egyaránt, mindig tökéletesen készítik! Egyik kedvenc desszertem, és nagyon jól lehet variálni az öntetekkel (karamell, csoki...).

Hozzávalók

A szilvaöntethez

A panna cottához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek