r
Nosalty Logó

Pangasius provence-i módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
aantee
Pangasius provence-i módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 2392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Elkészítés

A mártás elkészítése

  1. A hagymát szálasra vágjuk, és 5 dkg margarinon párolni kezdjük. Mikor félig kész, hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt almát, megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a fűszereket, pici sót és összerottyantjuk. Botmixerrel pépesítjük. Kis tejjel felöntjük mártás sűrűségűre, összeforraljuk, kicsit állni hagyjuk.

A hal elkészítése

  1. A halat kiengedjük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk és nagy lángon, margarinon elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. (Erre azért van szükség, hogy a zsírja kisüljön, mert a kész étel ízét elronthatja.)
  2. Egy kis margarinnal kikenjük a tepsit, belefektetjük a halszeleteket. Eloszlatjuk rajtuk a mártást.
  3. 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a mártás megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14572
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részben nemnagykunszt Sült pangasius receptje, részben Dunszt Zsolt receptje (mindmegette.hu) ihlette. Vendégek körében is nagy sikert aratott, nagyon finom, könnyű fogás.

Hozzávalók

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!