r
Nosalty Logó

Paneer do Pyaza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Paneer do Pyaza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Aprítás

Főzés

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Aprítás

Főzés

Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Aprítás

Főzés

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Aprítás

Főzés

Elkészítés

Aprítás

  1. A paprikát apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük a sült hagymát, a chiliport, az apróra vágott paprikát, a reszelt gyömbér és a reszelt fokhagymát, majd félretesszük. Aprítógépben is összekutyulhatjuk, ilyenkor egy krémes massza lesz az eredmény.

Főzés

  1. Közepes lángon olajat hevítünk a serpenyőben, és beletesszük a felkockázott lila hagymát.
  2. Hozzákeverjük a fűszerköményt és a sót, és addig pirítjuk, míg a hagyma üveges nem lesz.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és az első lépésben felaprított hagymás-paprikás-gyömbéres keveréket, majd pár percig pirítjuk.
  4. Jöhet bele a joghurt, majd a fűszerek: mentalevél, petrezselyem levél, őrölt chili, fekete bors, garam masala, a kardamom, a babérlevél és a szegfűszeg.
  5. Jól összekeverjük, és egy-két percig óvatosan rázogatva pirítjuk.
  6. Hozzáadunk fél bögre vizet, és lefedve 4-5 percig főzzük.
  7. Beleöntjük a kókusztejet, és óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a felkockázott sajtot.
  8. Ízlés szerint itt még lehet hozzáönteni egy kis vizet, de valószínűleg nem lesz már rá szükség. Kicsit hígabb, ragu állag lesz az eredmény.
  9. Lefedve újabb 5-7 percig főzzük. Ha az olaj már kicsit bugyorog a szélén és a tetején, készen van.
  10. (Basmati) rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1244
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paneer do Pyaza
Zsófi.M 39 recept

Már régóta szerettem volna indiai házi sajtos ételt főzni. Indiai házi sajtot lehet készíteni is, szinte semmiben se különbözik az itthoni házi sajttól, de a gomolya is tökéletes a célra, mi ezt használtuk. Az étel neve 'paneer do pyaza' magyarul 'kéthagymás házi sajt', mert két különböző állagú hagymából készül. 

Hozzávalók

Aprítás

Főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?