Pándi meggytorta Gabcsitól recept

1 adag
547
kcal
Pándi meggytorta Gabcsitól
Pándi meggytorta Gabcsitól
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősöm, Zsani kedvenc tortája, így hát elkészítettem szülinapjára.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fehér csokis torta, meggyes tejszínes torta, ország tortája, mascarponekrémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosítjuk, ezután a fehérjét habbá verjük a cukorral, és lazán összevegyítjük a sárgájával, dióval, beleszitáljuk a liszttel elvegyített sütőport, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a fehér krémet: A tejet a cukorral felforraljuk, a fehér csokit beletördeljük, felolvasztjuk. A mascarponét a tojássárgával simára keverjük, beleöntjük a tejbe, hozzáadjuk a keményítőt, és sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük az előzőleg vízben feloldott zselatint, hűtjük, de nem dermesztjük.
  3. Elkészítjük a meggyes krémet: A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, a levét is belecsöpögtetjük. A pudingporral, a meggylével és a cukorral összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A végén fahéjjal fűszerezzük. Hűtjük.
  4. A tejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a fehér krémhez.
  5. A piskótát 3 lapra vágjuk.
  6. A tésztalap köré tortagyűrűt kapcsolunk.
  7. Betöltés: Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krém felével, majd a fehér krém harmadával. Erre kerül a második lap, megint meggykrém, majd a fehér krém, piskótalap, a tetejére csak fehér krém kerül. Pár órát hűtőben dermesztjük.
  8. Díszítés: A tejszínt felverjük, a torta oldalát bevonjuk vele, darált dióval beszórjuk, habzsákból 16 db rózsát nyomunk a tetejére, és csokiszívekkel, meggy szemekkel, marcipánlevelekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 236
elküldve: 4
receptkönyben: 65
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabcsi

Mióta szakács: 2012.09.14.
3 recept

Hozzászólások (14)

gabcsiv
gabcsivk, 2012-11-27 11:00

Mindenkinek köszönöm aki az én tortámra szavazott ! :)
Üdv: Gabi

Farkas Ani
Farkas Anics, 2012-11-22 20:43

Gabikám!
Egyszer megkóstolnám én is. Mikor készül a következő?

Ani

U.I. Fefe, osztozunk rajta? :)

vfefe
vfefesze, 2012-11-21 19:19

Ez a torta nagyon gyönyörű , és biztosan finom ,egyszer nagyon szeretném meg kóstolni ahogyan te készíted .
Üdv : Fefe

judit233
judit233h, 2012-11-19 11:05

Egyik kedvenc tortám.Én is elkészítem.Ügyi vagy szép lett.

gabcsiv
gabcsivszo, 2012-11-17 18:06

Kedves Honeri ! A torta forma 22,5 cm átmérő és 6cm magas ezt a formát sütő papírral raktam körbe kb 10-11cm szélessel, természetesen belül ,remélem tudtam segíteni .
Üdv: Gabcsi

honeri
honeriszo, 2012-11-17 00:32

Hány centis tortaformában sütötted? A magassága miatt gondolom nem mindegy.

gabcsiv
gabcsivp, 2012-11-16 17:08

Kedves NoSalty nem tudom ,hogy pótolhatnám a piskóta le írását ,segítsetek!

Legfrissebb cikkek

Ennél egészségesebb köret nincs!
Ennél egészségesebb köret nincs!
Alacsony energia- és szénhidrát-, magas élelmirost-tartalom, sok vitamin, élénk szín - mi kell még a tökéletesen egészséges körethez? Ide nekem a brokkolit!
Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben
Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben
Egy budapesti söröző is szerepel a brit vezető napilap, a The Guardian olvasói által összeállított TOP 10-es listán.
547