Pándi meggytorta Gabcsitól recept

Kalória?
Pándi meggytorta Gabcsitól
Pándi meggytorta Gabcsitól
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősöm, Zsani kedvenc tortája, így hát elkészítettem szülinapjára.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A fehér krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fehér csokis torta, meggyes tejszínes torta, ország tortája, mascarponekrémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosítjuk, ezután a fehérjét habbá verjük a cukorral, és lazán összevegyítjük a sárgájával, dióval, beleszitáljuk a liszttel elvegyített sütőport, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a fehér krémet: A tejet a cukorral felforraljuk, a fehér csokit beletördeljük, felolvasztjuk. A mascarponét a tojássárgával simára keverjük, beleöntjük a tejbe, hozzáadjuk a keményítőt, és sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük az előzőleg vízben feloldott zselatint, hűtjük, de nem dermesztjük.
  3. Elkészítjük a meggyes krémet: A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, a levét is belecsöpögtetjük. A pudingporral, a meggylével és a cukorral összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A végén fahéjjal fűszerezzük. Hűtjük.
  4. A tejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a fehér krémhez.
  5. A piskótát 3 lapra vágjuk.
  6. A tésztalap köré tortagyűrűt kapcsolunk.
  7. Betöltés: Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krém felével, majd a fehér krém harmadával. Erre kerül a második lap, megint meggykrém, majd a fehér krém, piskótalap, a tetejére csak fehér krém kerül. Pár órát hűtőben dermesztjük.
  8. Díszítés: A tejszínt felverjük, a torta oldalát bevonjuk vele, darált dióval beszórjuk, habzsákból 16 db rózsát nyomunk a tetejére, és csokiszívekkel, meggy szemekkel, marcipánlevelekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 577
elküldve: 4
receptkönyben: 70
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabcsi

Mióta szakács: 2012.09.14.
3 recept

Hozzászólások (14)

Farkas Ani
FarkasAni / Farkas Ani cs, 2012-11-22 20:43

Gabikám!
Egyszer megkóstolnám én is. Mikor készül a következő?

Ani

U.I. Fefe, osztozunk rajta? :)

vfefe
vfefe sze, 2012-11-21 19:19

Ez a torta nagyon gyönyörű , és biztosan finom ,egyszer nagyon szeretném meg kóstolni ahogyan te készíted .
Üdv : Fefe

judit233
judit233 h, 2012-11-19 11:05

Egyik kedvenc tortám.Én is elkészítem.Ügyi vagy szép lett.

gabcsiv
Gabcsi / gabcsiv szo, 2012-11-17 18:06

Kedves Honeri ! A torta forma 22,5 cm átmérő és 6cm magas ezt a formát sütő papírral raktam körbe kb 10-11cm szélessel, természetesen belül ,remélem tudtam segíteni .
Üdv: Gabcsi

honeri
honeri szo, 2012-11-17 00:32

Hány centis tortaformában sütötted? A magassága miatt gondolom nem mindegy.

gabcsiv
Gabcsi / gabcsiv p, 2012-11-16 17:08

Kedves NoSalty nem tudom ,hogy pótolhatnám a piskóta le írását ,segítsetek!

Legfrissebb cikkek

547