r
Nosalty Logó

Palócleves Andreia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Palócleves Andreia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1969 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    3323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 327 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22120.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    19938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 1969 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 53 Kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük csontlével, átforraljuk és hozzáadjuk a felkockázott húst.
  2. A húshoz tört fokhagymát, őrölt köménymagot, sót adunk, és fedő alatt rövid lében többször zsírjára pirítva, félpuhára pároljuk.
  3. Külön vízben vagy csontlében megfőzzük a tisztított, 10 mm-es kockákra vágott burgonyát, és a tisztított, 20 mm-esre darabolt zöldbabot (a burgonya főzőlevében teszünk sót, babérlevelet, a zöldbab főzőlevet megsózzuk).
  4. Mindhárom összetevőt - a párolt húst, a főtt burgonyát és a főtt zöldbabot - főzőlevével (a burgonyánál szűrt főzőlevével) együtt egy fazékba tesszük, és tejfölös habarással sűrítve kiforraljuk, szükség esetén sózzuk. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14662
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

A palóclevest készíthetjük zsemleszínű rántással és tejfölözve is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg téli estéken semmi sem melegíti jobban az ember lányának bendőjét, mint egy finom magyaros leves.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek