Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves ahogy Katharosz készíti

Palócleves ahogy Katharosz készíti
Palócleves ahogy Katharosz készíti
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egytálételnek is beillő leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: az apróra vágott, kissé megsózott hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, rádobjuk az apró kockára vágott hámozott paradicsomot, és a szintén kockára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, végül fűszerezzük: só, bors, pirosarany, ételízesítő.
  4. Az egészet átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  5. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott zöldbabot, a karikára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt ízlés szerint, és ha szükséges utánízesítjük, készre főzzük.
  6. Közben a tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd a levesből egy merőkanálnyit hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk, elkeverjük és a leveshez adjuk, kiforraljuk, végül ízlés szerint pár csepp citrommal beállítjuk az ízét.
  • költség: 1350 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 127
össznézettség: 33 737
elküldve: 6
receptkönyvben: 232
elkészítve: 30/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
439 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves, sertéshúsos zöldbableves, tejfölös sertéshúsos zöldbableves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 1 db
paradicsom 2 db
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
tejföl 1.5 dl
főzőtejszín 1.5 dl
citromlé 3 csepp
víz 1.5 l