r
Nosalty Logó

Palócleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Palócleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 814 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4890 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 814 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    352.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6469.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    6773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    933 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    5619 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    7212 micro
Összesen 4890 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a zsíronüvegesre dinszteljük.
  2. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. Kicsit hagyjuk csak rajta, és közben rázogatjuk, hogy oda ne égjen.
  3. Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst.
  4. Közben a felkockázott krumplit feltesszük sósvízbenfőni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje.Nem kell teljesen puhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.
  5. Egy nagy, 5 literes lábasban majdnem készre főzzük a zöldbabot, a paradicsomot és a paprikákat.
  6. Ha a pörkölt készen van,a krumpli és a zöldbab majdnem megpuhult, akkor minden hozzávalót átöntünk a zöldbabos fazékba (ezért van szükség az 5 literes űrtartalomra).
  7. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a levesalap újraforrt, hozzáöntjük.
  8. 5 perc múlva beleöntjük a tejszínt, a finomra vágott kaprot és a fokhagymát.
  9. Még 3-5 percig főzzük alacsony lángon.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2869
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 576
  • Össznézettség: 795087
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Ajánló

Szerintem táláláskor beletett plusz tejföllel és puha belű, ropogós héjú fehérkenyérrel az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát eljött a magyar konyha napja a kollégiumban...a levest én kaptam. Gondoltam, kicsit kreatívabb leszek annál, hogy gulyáslevest készítsek, a "magyaros" ízek azonban kötelezőek voltak, így nyert a palóceves. Nem mintha sokat kellett volna gondolkodni, mivel ez az egyik kedvenc levesem. Nagyon finom, nagyon laktató, és ha a pörköltet előre elkészítjük, az egész nem tart tovább 30 percnél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.