r
Nosalty Logó

Pálinkás csörögefánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pálinkás csörögefánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 4394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    375.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 4394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 551 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk.
  2. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra. Tehát amilyen vékonyra csak tudjuk, mert annál finomabb, porhanyósabb lesz így.
  3. Derelyemetszővel kb. 12×6 cm, vagy ennél kisebb téglalapokra vágjuk. Közepükbe 1-2 párhuzamos bemetszést tehetünk, de nem fontos, ez ízlés kérdése.
  4. Bő, forró olajban vagy zsírban, egyszeri fordítással aranysárgára sütjük.
  5. Jól lecsöpögtetjük, majd tányérra téve porcukorral szórjuk meg a tetejüket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 41138
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztori? Hm, talán a pálinka, aminek a szagát sem bírom. Illetve mégis? Belegyúrva a nyers csöröge tésztájába! Ha pálinkát szimatolok, mindig elkezd korogni a gyomrom, mert eszembe jutnak a jó kis roppantani való, porcukorral szórt hólyagos csörögefánkok. Aztán mivel gyorsan elkészíthető, így farsang szezonon kívül is szoktam sütni. A recept forrása a mama receptes füzete. Ja, lehet egyből dupla adagot készíteni, mert sajnos gyorsan fogy!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!