r
Nosalty Logó

Palacsintacsigás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adryka
Palacsintacsigás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2301 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Elkészítés

Piskóta

  1. Kakaós piskóta: Ez egy 1 tojásos, nagyon egyszerű, viszont annál finomabb kakaós alappiskóta, nem kell megijedni, hogy nem lesz szupermagas, nem is az a célja, hanem egy erőteljes, ámbár mégsem keserű csokis alap ;-)
  2. A piskótához a tojást a cukorral, a sütőporral, és a puha margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a tejet. Simára keverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben (kb. 15-20percig), tűpróbáig sütjük.

Palacsinta (ahogy én készítem)

  1. A hozzávalókat egyszerűen elkeverve, a tészta könnyen süthető, az első sütés előtt olajozzuk meg a palacsintasütőt. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség.

Pudingos töltelék

  1. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 2 szedőkanálnyi tejjel csomómentesen elkeverjük.
  2. Közben a többi tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni.
  3. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg fel nem forr.
  4. A tűzről levéve 1 kupaknyi vanília aromát és 1 kupaknyi jamaikai rumaromát keverünk bele. Hagyjuk kihűlni.
  5. Összeállítás: A palacsintákat megtöltjük a kedvenc lekvárunkkal, és a kakaós piskótára egymás mellé fektetjük őket (kb. 8 palacsinta fér egymás mellé). Az étcsokoládét apró darabokra törve a palacsintákra szórjuk, majd ráöntjük a pudingot, és elkészítjük a tojáshabot.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjékből cukorral kemény habot verünk (legyünk türelmesek, eltart egy darabig, kb. 10 perc), majd nyomózsákba rakva a puding tetejére nyomjuk, a nekünk tetsző formában. De úgy is jól mutat, ha csak rákenjük a tetejére.
  2. Mehet is vissza a sütőbe addig, amíg a tojáshab szépen megbarnul. Aztán a sütőt lekapcsolva, a sütőben hűtjük ki a sütit! Ez azért fontos, hogy a megkeményedett tojáshab ne puhuljon vissza, és essen össze!
  3. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24x18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6210
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Adryka 1 recept

Én egy olyan desszertet szeretnék megosztani veletek, ami akkor jutott eszembe, mikor tegnapról maradt palacsintákat találtam a hűtőmben, és nem szerettem volna a megszokott módon tálalni. Így készítettem belőle egy nagyon finom desszertet, amit tovább lehetne fokozni bármilyen gyümölcs hozzáadásával is. Kinek-milyen az ízlése :-) Remélem Nektek is ízleni fog!:-)

Hozzávalók

Piskóta

Palacsinta (ahogy én készítem)

Pudingos töltelék

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek