Padlizsántekercs recept

Padlizsántekercs
Padlizsántekercs
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy olyan étel, amelyet sokféleképpen variálhatunk ízlésünk szerint. Mivel ma egy könnyű ebédre vágytam, így az amúgy előételként is fogyasztható zöldséges, krémsajtos tekercsek mellett döntöttem. Gyorsan elkészülünk vele, hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora

egyéb elnevezések

túrós padlizsántekercs, krémsajtos padlizsántekercs, olajbogyós padlizsántekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában felszeleteljük, besózzuk és állni hagyjuk.
  2. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk és az aprítóba tesszük, a fokhagymával, a túróval és a krémsajttal együtt.
  3. Megfűszerezzük és összedolgozzuk. A paradicsom egy kevés levet enged, de a krémsajttal könnyen összedolgozható lesz.
  4. A padlizsánszeletekről lemossuk a kiengedett sós levét, felitatjuk, és forró serpenyőben olajon kisütjük.
  5. Beletöltjük a krémet és feltekerjük.
  6. Ha meleg ételre vágyunk, akkor esetleg sajttal még megszórhatjuk, és a sütőben megolvasztjuk. 
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 631
elküldve: 2
receptkönyvben: 224
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lunemorte
Tempera / Lunemorte sze, 2014-08-06 08:00

Borzasztó finom étel, bár nekem 1 órába tartott elkészíteni ezt. Köszönöm a receptet!! :)

215