Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánsaláta török módra

Padlizsánsaláta török módra
Padlizsánsaláta török módra
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török éttermek egyik nagy klasszikusa - otthon készítve még sokkal finomabb!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és felkockázzuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
  2. Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl.
  3. A görög joghurtot összekeverjük a fokhagymával, a sóval és a borssal, majd ráöntjük a padlizsánra.
  4. Tálalás előtt jól lehűtjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 4 949
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
759 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos padlizsánsaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
padlizsán 500 g
görög joghurt 400 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd