r
Nosalty Logó

Padlizsános-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Padlizsános-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Összesen 304 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Összesen 1824 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Összesen 124 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 304 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8831.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    5671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1824 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és szeletekre vágjuk. A sót és a fűszereket összekeverjük egy kis tálkában, és a húst megszórjuk a keverékkel, kicsit pihentetjük.
  2. Pihentetés után felhevítjük az olívaolajat egy serpenyőben, és a hússzeleteket mindkét oldalukon fehéredésig elősütjük. Ha mindegyikkel megvagyunk, visszarakjuk a serpenyőbe, és 1 dl vizet aláöntve puhára sütjük.

Padlizsán előkészítése

  1. A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a besózzuk, állni hagyjuk.
  2. Fél óra után leöntjük a levét, amit engedett, és egy sütőpapírral borított tepsit olajjal befröcskölünk. A padlizsán szeleteket mindkét oldalukon beszórjuk a maradék fűszerkeverékkel.
  3. Forró sütőben megsütjük, ha pirulni kezd, akkor átforgatjuk a szeleteket, és olajat csepegtetünk rájuk.

Összesütés

  1. A puhára sült hús szaftját tepsibe öntjük, ráhelyezzük a húsokat, a készre sütött padlizsánkarikákkal befedjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. Már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kis színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10725
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

A padlizsánt szívesebben sütöm sütőben, tepsin szétterítve, mert az olajban sütés során rengeteg olajat felvesz, és nem szeretjük, ha tocsog.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános-sajtos csirkemell
Tomatotree 262 recept

Szeretjük a padlizsánt. Ennyi a történet. Egyébként a hús és a sajt közé gyakorlatilag egy csomó zöldség, ill. gyümölcs behelyettesíthető. (Gomba, brokkoli, bébirépa, cukkini, alma, őszibarack...)  A variációk száma végtelen.

Hozzávalók

Hús elkészítése

Padlizsán előkészítése

Összesütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek