r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott tortellini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsános rakott tortellini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    641 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. A krumplit meghámozzuk, 2 cm-es karikára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha puha akkor egy kevés olívaolajon megpirítjuk.
  3. A hagymát felkarikázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük.
  4. A paradicsomot 1-2 percre forró vízbe dogjuk, így könnyen le tudjuk szedni a héját. Felkockázzuk.
  5. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  6. Ha a hagyma megdinsztelődött, a padlizsánt kinyomkodjuk, a hagymához tesszük és megpirítjuk (esetleg még egy kis olívaolajat tegyünk hozzá). Ha megpuhult, rátesszük a felkockázottparadicsomot és az apróra vágott bazsalikomot és addig főzzük amíg a saját levét el nem főtte. Sóval, borssal és egy kis cayenne-borssal ízesítjük.
  7. A megfőtt tésztát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a paradicsomos padlizsánt, belekeverjük a sajt felét és hozzáadjuk a megpirított burgonyát.
  8. A tetejére szórjuk a maradék sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17770
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor első alkalommal csináltam ezt az ételt és a negyedik lábasban is valamelyik alkotórészét kevergettem nagyon reméltem, hogy az íze kárpótolni fog a sok mosogatásért. Így utólag mondhatom, hogy megéri. Kezdőknek is ajánlom, ugyanis elronthatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek