r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rétegzéshez

A húshoz

Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rétegzéshez

A húshoz

Összesen 2206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rétegzéshez

A húshoz

Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    219.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6001.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2625 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2048.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3946 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4269 micro
Összesen 2206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

A húshoz

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. A padlizsánt elkészítjük a padlizsánszeletek serpenyőben recept szerint.
  2. A paradicsomot egy percre forró vízbe tesszük, hogy a héját le tudjuk húzni, majd fél centiméter vastagon felkarikázzuk.
  3. A csirkemellet a lehető legkisebb darabkákra vágjuk. Megszórjuk bőven elmorzsolt majorannával,sózzuk, rápréseljüka fokhagyma gerezdeket és az olajon kissé megpirítjuk.
  4. Egy tűzálló tálba rétegezzük a következő sorrendben: csirkemell, padlizsán, paradicsom, bazsalikomlevelek, majd ismét egy réteg ebben a sorrendben.
  5. A tetejére fektetejük a sajtszeleteket, és a gázsütő 5-ös fokozatán 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 85787
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Aki szereti a muszakát, az ezt a diétásan elkészített változatot imádni fogja! Lehet beletenni vékony karikákra vágott burgonyát is. Sok levet enged, amit ha sikerül leszűrnünk, kevés rántással, vagy kukroicakeményítővel be is sűríthetünk. Nálunk kamuttal párolt rizs volt a köret, és a rizst a szafttal meglocsolva ízesítettük.

Hozzávalók

A rétegzéshez

A húshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?