Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal recept

Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal
Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a muszakát, az ezt a diétásan elkészített változatot imádni fogja! Lehet beletenni vékony karikákra vágott burgonyát is. Sok levet enged, amit ha sikerül leszűrnünk, kevés rántással, vagy kukroicakeményítővel be is sűríthetünk. Nálunk kamuttal párolt rizs volt a köret, és a rizst a szafttal meglocsolva ízesítettük.

hozzávalók / 4 adag

A rétegzéshez

A húshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fitt Muszaka, rakott padlizsán csirkemellel, csirkemelles-mozzarellás rakott padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt elkészítjük a padlizsánszeletek serpenyőben recept szerint.
  2. A paradicsomot egy percre forró vízbe tesszük, hogy a héját le tudjuk húzni, majd fél centiméter vastagon felkarikázzuk.
  3. A csirkemellet a lehető legkisebb darabkákra vágjuk. Megszórjuk bőven elmorzsolt majorannával, sózzuk, rápréseljük a fokhagyma gerezdeket és az olajon kissé megpirítjuk.
  4. Egy tűzálló tálba rétegezzük a következő sorrendben: csirkemell, padlizsán, paradicsom, bazsalikomlevelek, majd ismét egy réteg ebben a sorrendben.
  5. A tetejére fektetejük a sajtszeleteket, és a gázsütő 5-ös fokozatán 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 33 803
elküldve: 9
receptkönyvben: 495
elkészítve: 27/38
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon p, 2014-03-07 23:29

Áthívtam barátnőmet, és valami vacsit össze akartam dobni, de aztán az eredeti ötletet félretettem, boltba viszont nem akartam elmenni, így kerestem "valamit" --> először sima paradicsomos-mozzarellás csirkére gondoltam, de aztán megláttam a recepted, eszembe jutott, hogy van padlizsán a hűtőben, és életemben egyszer csináltam eddig padlizsánt, szóval kaptam az alkalmon. Jelentem, nemrég ment el barátnőm, degeszre ettük magunkat, alig sikerült félreraknom egy kicsit holnapra, valami isteni finom lett! Köszönöm a receptet, közben még az is kiderült, hogy én szeretem a sült padlizsánt, dupla haszon ez így diéta mellett! Elmentettem, szupergyors, finom, diétába beilleszthető, imádom! :) Köszönöm! :)

witch
witch / witch v, 2012-12-30 17:02

Kedves Dia!
Ezer koszonet a receptert! Igy mostmar tudom mi a magyar
neve, amit nalunk FARRO neven kaphato. Itt rengeteg receptben
hasznaljak, lehet salatat kesziteni belole vagy levesbe rakni. Sot, az
is elofordul, hogy ledaralva teszta vagy kenyer alapanyag.
udv:witch

ui.:irtam Tormanak is, hatha igy megtalalja O is a boltban.

diavega
DiaNatura / diavega cs, 2013-01-03 10:48

Kedves Anikó és Márti!
Nektek is Nagyon Boldog Új Évet kívánok! :)
Hozzon ez az év is nagyon sok finomságot, jókedvet, boldogságot!
Üdv,
Dia

diavega
DiaNatura / diavega sze, 2012-11-07 13:36

Szia Kedves Torma!:)
Köszi a kedves szavakat! Ez tényleg nagyon fincsi, érdemes kipróbálni!:)
A kamutról itt találtam érdekes infokat:
http://www.vegagyerek.hu/2008/01/kamut-ami-nem-kamu-azaz-egy-si-bzafajta...
Jó, hogy rákérdeztél, mert én is most látom, hogy ez egy szuper alapanyag!!!! 40%-kal több fehérje...hűűű...
Na majd szépen rákattanunk...:)) Igazság szerint a férjem simán csak összefőzte a rizzsel, nem fő meg olyan gyorsan, így roppanós maradt a gyerkek persze egyből reklamáltak, pedig finom volt nagyon.
Szép napokat neked!
Üdv, Dia

Torma
Torma / Torma cs, 2012-11-08 00:44

Nagyon köszönöm a gyors választ Dia! Hát ez a kamut fantasztikus! Fogalmam sincsen van e angol megfelelője, de megpróbálom itt felkutatni. Mégegyszer köszi a fáradozásodat, a vegagyerek oldalt is fogom nézni! Minden jót, Torma :)

witch
witch / witch v, 2012-12-30 16:57

Kedves Torma!
A reggeli NoSalty-s nezelodes kozben talaltam erre a receptre.
Nekem a maniam, hogy ilyen "osi" magokat kiprobaljak, de nem
konnyu a magyar megfelelojet (vagy eppen az angolt) megtalalni.
Ezt sikerult megtalaljam igy Dia segitsegevel, mert a magyar nevhez
talaltam kepet es osszehasonlitottam a FARRO kepevel. Ugy nez ki, hogy
ugyanaz. Nekem mar volt egy szuper recept, amit feltoltottam volna, ha
tudtam volna a magyar nevet.
udv:witch

ui.:lehet az angol neve meg EMMER, SPELT, EINKORN.

Torma
Torma / Torma v, 2012-12-30 22:50

De drága vagy, hogy gondoltál rám! Kellett is, mert ne tudd meg, de a szekrényben van 'spelt flour' hetek óta es nem tudtam mi az? Boldogan megvettem, mert ugye ezeket a dolgokat itt ugy kell hajkuraszni, de nem kutattam fel, hogy micsoda! Nagyon köszönöm az infót!!! Es jo hír, mert ez a közértben kapható, nem a bioboltban...
Itt az Újév a sarkon, nekünk ma este :) minden jot, boldogsagot, egeszseget, szerencset kívánok mégegyszer Neked es a csaladodnak! Újévi puszi es ölelés, egy nagy adag napsutessel! Itt 36 fok meleget várunk...nekem túl sok, úgyhogy nem sutok, csokikrém lesz az édesség :) T :)

witch
witch / witch h, 2012-12-31 19:12

Azta, abbol a spelt flour-bol biztos valami finom
kenyerke lesz.*+* En is lattam mar a "sima kozertben", de
eddig ra se hederitettem. Szuper, hogy Dia is ilyenekkel
foglalkozik, mert ez megkonnyiti a kutato munkat.
Itt is majdnem 36 fok van, csak az a baj nem Celsiusban.
It's okay januar, februar, itt a nyar.:))
B.U.E.K. Neked is! Most olvastam valahol, hogy a penz
nem boldogit, de penz nelkul nem boldogulsz, szoval kivanom, hogy
az uj ev hozzon annyit, amennyit csak elbir es minden foldi
jot, amit csak kivansz!
szeretettel:Aniko

Torma
Torma / Torma k, 2013-01-01 01:43

Na, Te vagy az első Anikó, akit ismerek :) szep név! Biztos írtam, az en nevem Márta, a Torma a lanykori vezeteknevem. A Tormát jobban szeretem, azért használom itt.
Itt mar Ujevezunk egy nagy bögre gyümölcs teával. Jo ünneplést es Neked is minden álmod teljesüljön! T:)

diavega
DiaNatura / diavega cs, 2013-01-03 10:48

Kedves Anikó és Márti!
Nektek is Nagyon Boldog Új Évet kívánok! :)
Hozzon ez az év is nagyon sok finomságot, jókedvet, boldogságot!
Üdv,
Dia

542