r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Padlizsánkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3618 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 200 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    14472 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    3043 micro
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    471 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt héjastól sütőben megsütjük.
  2. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  3. A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.
  4. Beleöntjük a tejszínt, a paradicsompürét, és egyet forralunk rajta.
  5. Tálaláskor reszelt citromhéjjal és aprított petrezselyemmel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 14211
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrémleves
Salamon Csilla 1202 recept

Simán is finom, de aki szeretne, az tehet bele merítés után szárított zsemlekockát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek