r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes csirkefasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Padlizsánkrémes csirkefasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Padlizsánkrém

Fasírt

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Padlizsánkrém

Fasírt

Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Padlizsánkrém

Fasírt

Összesen 93 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Padlizsánkrém

Fasírt

Elkészítés

Padlizsánkrém

  1. A padlizsánokat sütőben megsütjük, majd mikor megpuhultak, lehúzzuk a héjukat.
  2. Minden hozzávalót késes aprítóba teszünk, és homogén masszává daráljuk.

Fasírt

  1. A csirkecomb filéket megtisztítjuk, ledaráljuk, hozzáadunk némi borsot, esetleg sót (opcionális), egy tojást és a padlizsánkrémet.
  2. Hűtőben letakarva pihentetjük egy órát, mert addig a hús megszívja magát a folyadékokkal.
  3. Kivéve felengedjük szobahőmérsékletűre. Pingpong labdányi kis golyókat formázunk belőle, és közepesen forró (kb. 165-170 fokon) aranybarnára sütjük.
  4. Szalvétán leitatjuk róla a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2463
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrémes csirkefasírt
Évi néni 1830 recept

Ült a hűtőmben két közepes padlizsán, ezért készítettem egy gyors padlizsánkrémet. Családom szerint kicsit eljárt a kezem a fokhagyma adagolásánál, ezért úgy gondoltam, nem vetem ki, hanem ízesíteni fogok vele. Felét felhasználtam a fasírtba, másik felével csicseriborsó-főzeléket sűrítettem/ízesítettem. Mentőakcióm ötösre sikerült. Majd én megmutatom, hogy megeszik, amit eléjük tálalok. :-)

Hozzávalók

Padlizsánkrém

Fasírt

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek