Padlizsánkrém télire recept

Padlizsánkrém télire
Padlizsánkrém télire
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így csempészhetünk egy kis nyarat a szürke, téli napokra. Fogyasztáskor ízesítsük, tetszés szerint (pl. hagymával, joghurttal, vagy szardellafilével, kapribogyóval).
Egy új sütési módszert próbáltam ki hozzá (a Bűvös Szakácson olvastam róla).

hozzávalók / 2 adag

A padlizsánhoz

A sütéshez

  • 100 dkg durva tengeri

A tetejére

alapanyagok

receptjellemzők

egyéb elnevezések

padlizsánkrém télre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
  2. Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
  3. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a két evőkanálnyi olívaolajat, sózzuk.
  5. Sterilizált üvegcsébe kanalazzuk, a tetejére még egy kis olívaolajat (kb. 1 ek) löttyintünk.
  6. Celofánt teszünk a fedő alá és lezárjuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 104 866
elküldve: 19
receptkönyvben: 778
elkészítve: 17/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k.anni
k.anni Sun, 2010-01-03 14:47

Kedvencem a padlizsán, nem csupán a krémes állaga miatt. Leginkább azért az egyedi, semmi másban fel nem lelhető, kissé kesernyés íz-beütése miatt. Amit sokan az előre le,- vagy besózással direkt kiölnek belőle. Pedig akkor akár krumplit is ehetnénk. Ez pont olyan, mint a sózott paradicsom esete: akár a sós víz. Miközben a natúr paradicsomnak, fajtától, és érettségétől függően, ezerféle íze lehet, és egyik jobb, mint a másik.
Ja, a padlizsán is paradicsom! :)

jucus58
jucus58 Wed, 2009-07-22 11:04

En a padlizsan kremet maskep teszem el telir.
Nyilt langon meg sutom ,majd ha ki hult meg pucolom be rakom zacskoba es mehet a fagyasztoba,igy nem valt izet!!!!!!!!!!
Telen elo veszem kiolvad hozza adok 1 nagy fej hagymat amit 1 dl olajon meg dinsztelem majd osszerakom es bot mixerrel puresitem utana johet bele a so es bors isteni finom vacsi meg reggeli fris kenyerrel vagy piritossal.
Erdemes ki probalni

154