r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Padlizsánkrém télire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 307 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánhoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 22 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194013.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    193794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388027.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    387588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 307 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    27218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 22 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal.
  2. Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük.
  3. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a két evőkanálnyi olívaolajat, sózzuk.
  5. Sterilizált üvegcsébe kanalazzuk, a tetejére még egy kis olívaolajat (kb. 1 ek) löttyintünk.
  6. Celofánt teszünk a fedő alá és lezárjuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 451
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 173695
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 21.

Receptkategóriák

Így csempészhetünk egy kis nyarat a szürke, téli napokra. Fogyasztáskor ízesítsük, tetszés szerint (pl. hagymával, joghurttal, vagy szardellafilével, kapribogyóval). Egy új sütési módszert próbáltam ki hozzá (a Bűvös Szakácson olvastam róla).

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek