r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 426 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 3404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 115 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 426 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7400.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    3780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    2091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1063 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 3404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Krém

Elkészítés

Előkészítés

  1. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat a tepsibe helyezzük szárastól, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül másfél órán keresztül sütjük. Ha tovább sül véletlenül, semmi baj, jó is, ha a bőre kicsit megpörkölődik.
  2. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben hűlni. Szépen rogyik össze hűlés közben.
  3. Langyosan (természetesen, teljesen is megvárhatjuk, hogy kihűljön) letörjük a szárrészt, s szépen lehúzzuk a héját. (Majd meglátjátok, aki még nem csinált ilyet, hogy kézzel pillanatok alatt szétszedhető, hámozható, szinte magától hámozódik. :) ) Mindegyikkel elvégezzük, a belsejét egy öblös tálba rakjuk.

Krém

  1. A padlizsánokat fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat (a fokhagymagerezdeket átnyomva préselőn), jól kikavarjuk, majd turmixgépbe öntjük (kézi mixer is jó), s csak néhány másodpercre egyneművé turmixoljuk - tényleg csak 5-10 másodpercig, ezalatt készen van.
  2. Néhány órára, lefedve, hűtőbe tesszük (3-4 óra), s már fogyasztható - bár akkor is, amikor elkészül, de ha áll, úgy finomabb.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X5
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6169
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Én toast kenyeret pirítottam hozzá, s paradicsommal fogyasztottuk (így azért a legfinomabb - legalábbis, mi paradicsommal szeretjük a legjobban), de lehet sima kenyeret is pirítani, sőt, sima kenyérre kenve, pirítás nélkül is! Csak a leírás hosszú, mert úgy próbáltam leírni, hogy az is megértse, ne tartson tőle, aki még nem készített ilyet, sőt, azt gondolta, bonyolult elkészíteni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) VÁLJÉK KEDVES MEGEGÉSZSÉGESEDÉSÉRE! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen - körülbelül 2-3 éve - ettem először........az íze alapján készítettem el így, ahogyan leírom, s azóta havi rendszerességgel készítem......a családom imádja, "követeli", ha hosszabb ideig nincs :) ........télen ugyan "húzósabb" kilója, de akkor is megéri, mert kiadós, sokáig eláll, finom, s a család kérése, mégiscsak a legfontosabb :) ......sok változatát olvastam azóta, de én maradok ennél. :) Ajánlom kipróbálásra! :)

Hozzávalók

Előkészítés

Krém

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek