Padlizsánkrém ahogy én készítem recept

Padlizsánkrém ahogy én készítem
Padlizsánkrém ahogy én készítem
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nem nagyon szeretem a majonézt, én egy kicsit másképpen készítem a padlizsánkrémet.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém házilag, sós krém sült padlizsánból, padlizsános krém egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A képen látható adaghoz 4 pici (2 normál méretű) padlizsánt vágjunk félbe és a vágott felével lefelé fordítva süssük 200 fokon, amíg a húsa meg nem puhul.
  2. Ezután távolítsuk el a héját, és a húsát sózzuk-borsozzuk, hozzáadunk egy kis olíva olajat (kb. fél decit), 2 ek tejfölt, 1 db apróra vágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, fél citrom levét és az egészet simára keverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 193
össznézettség: 22 064
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
152 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iszetnefer
Iszetnefer cs, 2015-10-22 10:53

Elkészítettem. Finom lett nagyon. Mondjuk én a hagyma és a fokhagyma mennyiséget megfeleztem. Nekünk így tökéletes. Köszi a receptet.

189