r
Nosalty Logó

Padlizsánkebab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Padlizsánkebab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2095 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4656.1 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    3009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1036 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    996 micro
  • β-karotin
    5074 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    2953 micro
Összesen 2095 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    640 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, és jó vastagon felkarikázzuk. Lesózzuk, és 20 percig állni hagyjuk, hogy kifollyon a keserű leve.
  2. Közben a húst összekeverjük a fűszerekkel (ezek a mértékek irányadók, mindenki saját ízlés szerint fűszerezzen, de tojás, zsemle és egyéb más nem kell bele), és pingponglabdányi golyókat formázunk belőlük, majd tenyerünkkel kicsit ellapogatjuk.
  3. A padlizsánt leöblítjük, és minden karikát felnegyedelünk.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, és elkezdjük egymás mellé pakolni a hozzávalókat: egy padlizsán, egy húspogácsa (a fasírtkák állítva legyenek). Addig pakoljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Nem kell nagyon szorosan rakni, de azért tartsák egymást.
  5. Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt félig megsütjük.
  6. Ha ez letelt, paprikát hosszú csíkokra, a paradicsomot gerezdekre vágjuk, és könnyed eleganciával rászórjuk a padlizsánokra.
  7. Visszatoljuka sütőbe, és kb 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Megvárjuk, hogy kicsit hűljön, és boldogan befaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10641
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Lehet hozzá pitát vagy török kenyeret adni (nem tudom, otthon árulják-e, itt mindenhol van), de szerintem a puhára sült zöldségek tökéletes kísérők. Ha pedig szép nyári este van, grilltálcán is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nálunk minden sarokra jut egy gyrosos, akkor Németországban minden sarokra egy kebabos. A kettő között szerintem semmi különbség nincsen, a törököknél kebab, a görögöknél pedig gyros néven fut a pitába tunkolt husi salátával és joghurtöntettel. A napokban a török kollégista társakkal a különbségekről vitáztunk, közölték, ez olyan külföldieknek való gyorskaja, csak egy fokkal jobb a hamburgernél és az itt oly népszerű currywurstnál. Tisztességes török házaknál ezt úgy csinálják, hogy...na akkor hoztam papírt-ceruzát, a végeredmény meg a hétvégén készült el :) (A történeti és gasztronómiai hűséghez hozzátartozik, hogy ők ezt kecske- vagy bárányhúsból csinálják. De az ösztöndíjam nem annyira vaskos, hogy 6 főre vegyek kecske- vagy bárányhúst...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek