Pacsni Évi nénitől recept

1 adag
303
kcal
Pacsni Évi nénitől
Pacsni Évi nénitől
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a péksütemény méltatlanul elfeledett, pedig régen közkedvelt étel volt, általában tej mellé fogyasztották (amikor még lehetett finom üveges tejet és kakaót kapni, meg vajas kiflit). Üzletben korlátozottan kaphatunk, így a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Iskolai tízórainak is nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: burek, bagel, zsemle, hamburger-buci, édes leveles, pita, croissant, perec, kifli, briós

egyéb elnevezések

buci, házi péksütemény, leveles péksüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Ha megkelt elkeverjük a liszttel és a sóval, 15 percig dagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
  3. A jó kétszeresére nőtt tésztát kinyújtjuk, a hideg vaj 1/3 -át durva lyukú reszelőn ráreszeljük, összehajtjuk, pihentetjük 20 percet, majd ezt még kétszer megismételjük.
  4. 4-5  db csíkra vágjuk vagy tépjük, 20 cm hosszúra kihúzzuk, ellapítjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tejföllel,10-20 percet pihentetjük, aztán 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 162
elküldve: 1
receptkönyben: 64
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1290 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevah, 2012-11-12 11:59

mivel nem igen van boltban, ezért mentve, mert úgy lesz itthon...:-O

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
303