Pacsni Évi nénitől recept

Pacsni Évi nénitől
Pacsni Évi nénitől
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a péksütemény méltatlanul elfeledett, pedig régen közkedvelt étel volt, általában tej mellé fogyasztották (amikor még lehetett finom üveges tejet és kakaót kapni, meg vajas kiflit). Üzletben korlátozottan kaphatunk, így a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Iskolai tízórainak is nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg BL-55 finomliszt

  • 1,2 dkg élesztő

  • 1 kk só

  • 1 ek méz

  • 4 dkg hideg vaj

  • 1,2 dl tej

  • teteje kenésére 1 ek tejföl

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: zsemle, croissant, perec, édes leveles, briós, burek, bagel, hamburger-buci, pita, kifli

egyéb elnevezések

buci, házi péksütemény, leveles péksüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.

  2. Ha megkelt elkeverjük a liszttel lés a sóval, 15 percig dagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.

  3. A jó kétszeresére nőtt tésztát kinyújtjuk, a hideg vaj 1/3 -át durva lyukú reszelőn ráreszeljük, összehajtjuk, pihentetjük 20 percet, majd ezt még kétszer megismételjük.

  4. 4-5  db csíkra vágjuk vagy tépjük, 20 cm hosszúra kihúzzuk, ellapítjuk.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetjét megkenjük tejföllel,10-20 percet pihentetjük, aztán 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 120
elküldve: 1
receptkönyben: 64
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1274 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevah, 2012-11-12 11:59

mivel nem igen van boltban, ezért mentve, mert úgy lesz itthon...:-O

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.