Pacsni Évi nénitől recept

Pacsni Évi nénitől
Pacsni Évi nénitől
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a péksütemény méltatlanul elfeledett, pedig régen közkedvelt étel volt, általában tej mellé fogyasztották (amikor még lehetett finom üveges tejet és kakaót kapni, meg vajas kiflit). Üzletben korlátozottan kaphatunk, így a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Iskolai tízórainak is nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg BL-55 finomliszt

  • 1,2 dkg élesztő

  • 1 kk só

  • 1 ek méz

  • 4 dkg hideg vaj

  • 1,2 dl tej

  • teteje kenésére 1 ek tejföl

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vega
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: kifli, pita, hamburger-buci, burek, édes leveles, briós, perec, croissant, bagel, zsemle

egyéb elnevezések

buci, házi péksütemény, leveles péksüti

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.

  2. Ha megkelt elkeverjük a liszttel lés a sóval, 15 percig dagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.

  3. A jó kétszeresére nőtt tésztát kinyújtjuk, a hideg vaj 1/3 -át durva lyukú reszelőn ráreszeljük, összehajtjuk, pihentetjük 20 percet, majd ezt még kétszer megismételjük.

  4. 4-5  db csíkra vágjuk vagy tépjük, 20 cm hosszúra kihúzzuk, ellapítjuk.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetjét megkenjük tejföllel,10-20 percet pihentetjük, aztán 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 063
elküldve: 1
receptkönyben: 64
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1238 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevah, 2012-11-12 11:59

mivel nem igen van boltban, ezért mentve, mert úgy lesz itthon...:-O

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!