Pacsni Évi nénitől recept

1 adag
303
kcal
Pacsni Évi nénitől
Pacsni Évi nénitől
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a péksütemény méltatlanul elfeledett, pedig régen közkedvelt étel volt, általában tej mellé fogyasztották (amikor még lehetett finom üveges tejet és kakaót kapni, meg vajas kiflit). Üzletben korlátozottan kaphatunk, így a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Iskolai tízórainak is nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: burek, zsemle, hamburger-buci, kifli, bagel, croissant, édes leveles, pita, perec, briós

egyéb elnevezések

buci, házi péksütemény, leveles péksüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Ha megkelt elkeverjük a liszttel és a sóval, 15 percig dagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
  3. A jó kétszeresére nőtt tésztát kinyújtjuk, a hideg vaj 1/3 -át durva lyukú reszelőn ráreszeljük, összehajtjuk, pihentetjük 20 percet, majd ezt még kétszer megismételjük.
  4. 4-5  db csíkra vágjuk vagy tépjük, 20 cm hosszúra kihúzzuk, ellapítjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tejföllel,10-20 percet pihentetjük, aztán 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 120 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 220
elküldve: 1
receptkönyben: 64
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1302 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevah, 2012-11-12 10:59

mivel nem igen van boltban, ezért mentve, mert úgy lesz itthon...:-O

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
303