r
Nosalty Logó

Pacalpörkölt kuktában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rumiszivi
Pacalpörkölt kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 473 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    2018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1888 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuktába felolvasztjuk a zsírt, a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd lepirítjuk a zsíron.
  2. A zúzott fokhagymát rádobjuk a vöröshagymára, kevergetjük, hogy le ne égjen.
  3. A pacalt rádobjuk a hagyma ágyra, picit pörköljük, és hozzáadjuk a fűszerkeveréket.
  4. Adjunk hozzá annyi vizet, ami ellepi, és zárjuk le a kuktát (én kb. 2,5 l vizet szoktam).
  5. A kukta fütyülésétől számítva kis lángon 1 órán át főzzük a pacalt.
  6. Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, majd megvárjuk, míg kienged a nyomás.
  7. A kész pacalt átöntjük egy másik fazékba, felforraljuk.
  8. Ízesítjük pörköltszaft kockával, sóval, köménnyel, darált paprikával.
  9. Friss kenyérrel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 30712
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik a pacalt, és nincs idejük a tűzhely mellett állni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Én nem szeretem a pacalt, de.... van otthon 3 férfi, akik imádják. Ha kedveskedni akarok nekik, pacalt főzök.:)) Ha nagyon kedves akarok lenni, akkor friss pacalt veszek a hentesnél, és magam tisztítom, mosom át legalább 7-szer, előfőzöm legalább 3-szor, vágom fel az ízlésük szerint (ez most így készült, nagyon kedves akartam lenni:D). Ha öreg volt a marha, többet kell főzni (de nekem általában 1 óra elég). Ha nagyon híg a pacalpörkölt, behabarom kicsi liszttel, és úgy tálalom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?