r
Nosalty Logó

Oyakodon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Oyakodon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle szószt, az almaecetet, cukrot, borsot és sót összekeverjük a vízzel. Beletesszük a felcsíkozott hagymát és csirkemellet, majd addig pároljuk fedő alatt, amíg a hús megpuhul. (Esetleg az elpárolgott vizet lehet pótolni kell, de ne legyen nagyon leveses.)
  2. Megszórjuk a friss vagy szárított petrezselyemmel és főzzük még egy kicsit. Miután már a petrezselyem sem nyers teljesen (max, 1 perc), óvatosan nyakon borítjuk a csirkét a lazán elkevert tojásokkal.
  3. Fedő alatt főzzük/pároljuk, de nem sokáig. A tojásnak félig lágynak kell maradnia.
  4. Párolt rizsen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Ajánló

A rizst elkészítésekor ne pirítsuk le, csak a forró vízben puhítsuk (főzzük vagy inkább pároljuk) egy csipet sóval. A tojás alatt lévő szósz fogja igazán megízesíteni. Csípőset is tehetünk bele, ha kedveljük, bár az eredeti recept szerint nincs benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen és gyorsan elkészíthető. A mi tojásrántottánk egyik alternatívájaként készíthetjük. Olaj nem kell hozzá, így diétásabbnak tekinthető annál. Az eredeti recept internetről származik. Pár dolgot azonban kiváltottam olyanra, ami a mi konyhánkban is megtalálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!