r
Nosalty Logó

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1324 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.9 g

Zsír

  • Összesen
    294.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    3225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3973 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük (nem túl vékonyra), széleit néhány helyen bevagdossuk, besózzuk, majd beáztatjuk a tejbe minimum 1 napra, de ha kettő, az sem baj, sőt, még finomabb lesz a hús.
  2. A finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott és felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd puhára pároljuk, és a zsírjára sütjük.
  3. A tejből kiemeljük a karaj szeleteket, és papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róla. Ezután frissen őrölt borssal megszórjuk mindkét oldalán, kicsit állni hagyjuk.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk 5 dkg vajat és egy kevés olajat, a hússzeleteket lisztbe mártjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.
  5. Az elősütött szeleteket átemeljük egy tűzálló tálba, mindegyikre teszünk egy darabka fagyos vajat, és egy rövid időre letakarjuk alufóliával.
  6. Ezután a szeleteken elosztjuk a gombát, betakarjuk a sonkával, majd a sajttal.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre, amíg a sajt ráolvad, vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 36866
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Ajánló

Tipp: a visszamaradt pecsenyeszaftban elkészíthetjük hozzá köretnek a burgonyát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óvári sertésborda Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez is egy nagyon régi kedvenc étel, habár az idejét sem tudnám megmondani, mikor készítettem utoljára. A napokban viszont eszembe jutott, a családom nagy örömére. Csak ajánlani tudom az elkészítését, mivel nagyon egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek