r
Nosalty Logó

Otília kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Otília kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, sóval, tojásokkal, rumaromával (esetleg ha van otthon, akkor rummal). A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd fokozatosan a masszába dolgozzuk.
  2. A felaprított diót, csokit és kandírozott narancshéjat belekeverjük.
  3. Egy 30 cm hosszú dobozformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, a sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát a formába öntjük, szépen elsimítjuk. Sütőbe téve kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiborított még meleg süteményt megkenjük baracklekvárral (ha a sütemény jobban kihűlt, akkor a lekvárt melegítjük meg).
  6. Végül a felolvasztott tortabevonóval lecsokizzuk a tetejét (vagy akár az egészet is bevonhatjuk). Díszíthetjük vagdalt mandulával vagy szórócukorral ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 690
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Otília kenyér
Virág76 35 recept

"Hagyományos sütemény nagyanyáink idejéből" állt a recept mellett. Megsütöttem próbaképpen, mivel ugye csokis... A reakció az volt, hogy süthetek még máskor is. :) Így sütöttem, és mivel ilyen receptcímet nem találtam a keresőben, megosztom másokkal is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek