r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Őszibarackos túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6603.5 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1375 micro
  • β-crypt
    429 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 5195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Fél órára hidegre tesszük.
  2. Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. /Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megszívja magát./ A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túróhoz keverjük.
  3. Egy tepsit kivajazunk, és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk.
  4. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük, és megsütjük. Kb. 45-50 perc 180 C-on.
  5. Én a tetejére is raktam barackot. Jó étvágyat, sikeres sütést!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12652
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet még évekkel ezelőtt olvastam egy újságban. Többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült. Próbáljátok ki! A tojásfehérjéket akkor célszerű felverni és a túróhoz keverni, amikor már a barackok rajta vannak a tésztán, mert így nem kell sokat várnia a sütésig! Nem fontos az én receptemet követni, nyugodtan téglalap alakú tepsiben is lehet sütni! Csináltam már konzerv barackból is, de kissé elázott a tészta. Ezért inkább friss őszibarack jó hozzá, vagy jól le kell csepegtetni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek