r
Nosalty Logó

Őszibarackos tarte tatin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Őszibarackos tarte tatin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2541 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 2541 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiengedjük. Ezután a barackokat kb. 1 percre forró vízbe merjük, majd lehámozzuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk őket.
  2. A margarint kb. 30 mp-re a mikróba puhára melegítjük (ne olvasszuk), majd elkeverjük a cukorral.
  3. Ezután fogunk egy olyan edényt, amit tudunk használni a tűzhelyen és a sütőben is. Az alját bekenjük a margarinos-cukros masszával, majd erre szépen egymás mellé, akár két sorban is, ráhelyezzük a barack szeleteket.
  4. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és megkaramellizáljuk. Kevergetni nem szabad, hagyni kell, hogy jól elpárologjon a barack leve, és elkezdjen karamellizálódni. Az illatán is érezhetjük majd, de ha nem, az edény alján látjuk majd, hogy kezd barnulni a barack. Ez barack függő, de kb. 10-15 perc. Azért figyeljünk rá, nehogy megpiruljon a karamell, mert akkor könnyen megkeseredhet.
  5. Addig, míg a barack karamellizálódik, a leveles tésztát nyújtsuk ki kör alakúra.
  6. Ha kész a barack, picit hagyjuk kihűlni, majd a tésztát tegyük rá, és a szélétjól nyomkodjuk alulra.
  7. Forró sütőben, 200-250 fokon süssük aranybarnára 20-30 perc alatt.
  8. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy másik edénybe, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4055
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

Forrón vaníliafagyival isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos tarte tatin
dorcus89 81 recept

Egy francia szakácskönybe találtam ezt a receptet. Amolyan gyors és egyszerű francia tarte tatin. Az eredeti recept almát használt, de más gyümölcsből is finom, pl. sárgabarack, körte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek